תרופות באישור סבתא

מרקים, תבשילים ושאר מרקחות, נדמה שהסבתות שלנו תמיד מוכנות לחורף. במקרה וגם אתם נפלתם בשפעת, אספנו כמה תרופות ומתכונים שכל סבתא תאשר
כניסה לרשימת ספקים ובעלי מקצוע בסיווג בתי טבע

תרופות מרשם באות והולכות, אבל תרופות סבתא לשפעת הן כאן כדי להישאר. אז במקרה והספקתם לשכוח, הנה רשימה של תרופות סבתא ישנות וטובות שינעימו לכם את ההתכרבלות בפוך.  
 
מרק עוף - ידוע שאין כמו מרק של אמא (של סבתא אפילו יותר טוב) כדי לטפל בשפעת והצטננות. 
פרופוליס - מכונה גם "דבק דבורים", מדובר בתערובת של שרף ודונג הנאספת על ידי דבורים. הפרופוליס מחזק את המערכת החיסונית   ועוזר להקלה בהצטננויות, שפעת ודלקות גרון. 
דבש - לדבש סגולות רבות שתורמות לטיפול בשפעת ובכאבי גרון. אך בניגוד לדעה הרווחת, יכולותיו הבריאותיות נפגמות כאשר הוא מבושל או מוכנס לתה חם. למעשה, מומלץ לצרוך דבש בטמפרטורה נמוכה מ – 40 מעלות.  
מנוחה לגוף - כן, כן, תתכרבלו לכם במיטה ופשוט תנוחו! מנוחה לגוף עושה פלאים.
אכינצאה - צמח מרפא המוכר מימים ימימה שעיקרו חיזוק המערכת החיסונית.
גרגור לחיטוי - הכינו תה מחליטת עלי מרווה, הוסיפו כף חומץ, תפוחי עץ וכפית של מלח וגרגרו בפה למשך דקה.
משקה בצל - זה לא הכי טעים אבל מאוד אפקטיבי. גרדו בצל בפומפייה, סננו את הנוזל, המתיקו בדבש או במיץ פטל ושתו בבת אחת. מומלץ  פעמיים ביום.
שמן אקליפטוס ו/או שמן מנטה - ידועים כמשככי כאבים ויעילים בהתמודדות עם שפעת והצטננות. לשחרור אף סתום, מומלץ להוסיף 2 טיפות  של שמן למכשיר אדים או לסיר מים רותח, להניח מגבת מעל הראש ולשאוף את האדים. 
מיץ קינמון - הרתיחו מים עם מקלות קינמון, הוסיפו סוכר ושתו לרוויה.
שום - בהחלט ניתן לכנותו "האנטיביוטיקה של הטבע". לטיפול בשפעת מומלץ למעוך שתי שיניי שום, לטגן קלות ולשמור בקירור. הכי טוב לצרוך פעמיים ביום, בבוקר ובערב. 
ג'ינג'ר - מצצו ג'ינג'ר טרי.
כורכום - שתו כוס מים חמימים עם כפית דבש וכפית כורכום. 
חלב חם - הכי טוב עם 2 כפיות דבש ו 2 חלמונים, מערבבים היטב ושותים.
שוט של בריאות - קוצצים שום ומוסיפים מעט ג'ינג'ר, שורש כורכום, לימון סחוט, כפית דבש וכף שמן זית. 
 
תה חם
תה - המשקה מספר 1 של החורף
 

מתכונים בריאים מבית סבתא

מתכון למרק עוף מלא בבריאות, אהבה וכל טוב

מצרכים:
• 3-4 כרעי עוף 
• 2 בצלים 
• 3 גזרים 
• שורש פטרוזיליה וקצת עלי פטרוזיליה 
• שורש סלרי קלוף
• 3 תפוחי אדמה בינוניים קלופים
• צרור קטן של עלי שמיר
• מעט מלח ופלפל 

אופן ההכנה: מטגנים את הבצלים עד להשחמה, לאחר מכן קולפים את השורשים וחותכים את הירקות לחתיכות גסות. את כל המרכיבים הללו מכניסים לסיר ומעליהם מניחים את כרעי העוף, וממלאים את הסיר במים עד לרתיחה. לאחר שהמים רתחו, מנמיכים את האש ומבשלים את הסיר על אש קטנה במשך שעה וחצי. זהו, המרק מוכן!
 
טעימה ממרק על הגז
המרק הכי טעים ישר מהסיר

מתכון ללחמניות שום עסיסיות

מצרכים לבצק:
• 1 שקית שמרים טריים
• 2 כפיות סוכר
• 3/4 כוס שמן
• כף מלח
• 2 כוסות מים
 
מצרכים לציפוי: 
• 100 גרם חמאה 
• 10 שיני שום
• חצי צרור עלי פטרוזיליה
 
אופן ההכנה: מערבלים במיקסר את הקמח, השמרים, הסוכר, המלח, השמן ומוסיפים מים בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד. מניחים את הבצק בצד להתפחה. לאחר שתפח, מרדדים אותו וחותכים לרצועות. במקביל כותשים את השום וקוצצים את הפטרוזיליה. ממיסים את החמאה במחבת קטנה, מוסיפים לה את השום, הפטרוזיליה וקצת מלח ומטגנים עד שמריחים את ריח השום. מורחים מעט מהתערובת על אצבעות הבצק ומכניסים לאפייה למשך 10 דקות לתנור שחומם ל – 180 מעלות. מוציאים מהתנור, מורחים עוד מהתערבות ואופים במשך 10 דקות נוספות עד לקבלת גוון זהוב. מומלץ להגיש כתוספת למרק או לסלט. 
 
לחמניות בסלסלה
אין דבר כזה יותר מידי שום 

משקה לילה למצוננים 
מצרכים:
• כף ברנדי
 • כפית לימון סחוט 
• כפית דבש.

אופן ההכנה: ערבבו הכול יחד בכוס ולחיים! 
 

 
חזרה לרשימת המאמרים בנושא בתי טבע
האם המאמר עזר לך?