כתבות בנושא אופניים חשמליים - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

לרכב על בטוח - ביטוח אופניים חשמליים

הפופולאריות של האופניים החשמליים ידועה לכל, אך מה עם שכיחות מקרי הגניבות ומעורבותם בתאונות דרכים? לסוגיות אלה נמצא פתרון בדמות ביטוח אופניים חשמליים - מה כולל ולמי מומלץ? בכתבה הבאה

בכתבה זו:
מה צריך לכלול ביטוח אופניים חשמליים? | למה חשוב לשים לב בביטוח אופניים חשמליים ייעודי? | מה אם נפגעתי או פגעתי וטרם עשיתי ביטוח ייעודי לרוכבי אופניים? | למי מומלץ לעשות ביטוח אופניים חשמליים ייעודי?

הפקקים, מצוקת החניה, הטרנד והנוחות – כל אלה ועוד הפכו את האופניים החשמליים לכלי רכב נפוץ בערי ישראל. ההתנהלות עם האופניים המהירים והנוחים הללו משתלמת, אבל אי אפשר להתעלם משתי בעיות מרכזיות הכרוכות בשימוש בהם - גניבות ותאונות. המחוקק בישראל וחברות הביטוח רק התחילו לתת את דעתם לסוגיות הללו ולשאר ההיבטים הכרוכים בביטוח אופניים חשמליים.  
 
עד לאחרונה לא ממש היה פתרון למי שרצה לבטח את האופניים שלו. מרבית הפוליסות התמקדו בביטוח מפני גניבות או נזק לרכוש (לאופניים) ובתי המשפט נדרשו לעסוק בשאלת הכיסוי של שיקום רוכבים שניזוקו ונפגעו בגופם. המצב כיום טיפה שונה מאחר וחברות הביטוח זיהו את הצורך הדוחק בעניין וחלקן מציעות לרוכבי האופניים פוליסות ייעודיות. 
בחורה הולכת בין הרבה אופניים
אופניים חשמליים לכל דורש

מה צריך לכלול ביטוח אופניים חשמליים?

כאשר מדברים על ביטוח לאופניים חשמליים יש לתת את הדעת לשני מרכיבים ביטוחיים מרכזיים- גניבות ונזקי רכוש (בפוליסת הביטוח יופיעו תחת 'ביטוח אופניים') ונזקי גוף (בפוליסת הביטוח יופיעו תחת 'תאונות אישיות'). 

גניבות - למרבה הצער, מדובר במכת מדינה וחייבים להיערך בהתאם לאפשרות שמישהו יגלח לך את האופניים המאוד יקרים שלך. הביטוח שיש לעשות כדי לכסות את הפן ה"רכושי" של השימוש באופניים הוא ביטוח נפוץ ומוכר בישראל אשר מעניק כיסוי מכובד במקרה של גניבת האופניים או של נזק (רכושי בלבד) במקרה של תאונת דרכים. 
נזקי גוף - כאשר מדברים על נזקי גוף בהקשר של רכיבה על אופניים חשמליים, מתייחסים למעשה לשני מצבים נפוצים – 
מצב בו התאונה מערבת את רוכב האופניים ומשתמש נוסף בכביש (למשל, נהג רכב אחר) - במקרה זה ניתן לתבוע בגין נזקי גוף את הביטוח של המשתמש השני בכביש או להיעזר ב"קרנית", קרן לפיצוי נפגעי תאונות דרכים המבטיחה כיסוי ביטוחי למי שנגרמו לו נזקי גוף בעקבות תאונת דרכים ואין לו חברת ביטוח שניתן לפנות אליה. 
מצב בו רוכב האופניים הוא מעורב יחיד בתאונה- נופל, מחליק וכדומה - במקרה זה יש צורך לתבוע את הביטוח של רוכב האופניים עצמו וכאן נכנס לתמונה ביטוח ייעודי של רוכב אופניים בגין נזקי גוף. בעוד בעולם ביטוח מיוחד וייחודי זה קיים כבר שנים רבות, לישראל הוא עשה עליה רק לאחרונה. אז ראשית, תודה לאל שהוא ישנו; ושנית, כדאי מאד לכל רוכבי האופניים החשמליים להצטייד באחד שכזה ולשים לב היטב שהוא מכסה כל מה שצריך.
שני גלגלי אופניים
מנעול קורא לגנב

למה חשוב לשים לב בביטוח אופניים חשמליים ייעודי?

1. גובה הכיסוי בהיבט הרכושי - מומלץ כיסוי ביטוחי של עד 30,000 ש"ח, כמובן שהדבר תלוי גם בערכם של האופניים. 
2. גובה הכיסוי של נזקי גוף - חשוב לא להתפשר על כיסוי שיורד ממאה אלף ש"ח בערך.
3. גובה ההשתתפות העצמית הן בהוצאות הרפואיות והן בהוצאות הרכושיות.
4. צד ג' - אחריות כלפי צד שלישי עבור נזק גוף או רכוש שנגרמו לו כתוצאה משימוש באופניים.  על גובה הכיסוי להיות לא פחות ממאה וחמישים אלף ש"ח.

מה אם נפגעתי או פגעתי וטרם עשיתי ביטוח ייעודי לרוכבי אופניים?

במקרה כזה חשוב מאד לקבל ייעוץ משפטי ולראות האם וכיצד ניתן לתבוע את הביטוח. במקרה של פגיעה עקב מעורבות של נהג אחר, ניתן יהיה לתבוע את ביטוח החובה שלו, גם אם הוא לא אשם בתאונה וגם אם לא היה מגע ישיר בין הרכב בו נהג לבין האופניים. כך, למשל, כוסו בעבר נזקי גוף של רוכבי אופניים שנפגעו כשנהג סטה או צפר והבהיל אותם. בנוסף לכך, יש אפשרות לפנות ל"קרנית", קרן לפיצוי נפגעי תאונות דרכים או להשתמש בפוליסת ביטוח תאונות אישיות קיימת, במידה ואין בה החרגה ברור של מקרי רכיבה על אופניים. 

אור ירוק לאופניים
הגנה ביטוחית - לרכב על בטוח

למי מומלץ לעשות ביטוח אופניים חשמליים ייעודי?

לכל מי שיש לו אופניים חשמליים, בכל גיל ובכל מעמד. זוהי המלצה גורפת וחד משמעית. יש כאלה שנוטים להתווכח עם העניין ומניחים ש"חבל על הכסף" ושרק רוכבי אופניים מקצועיים חייבים הגנה ביטוחית נרחבת וברורה שכזו, אבל זה לא נכון. אופניים בכלל ואופניים חשמליים בפרט הם כלי רכב לכל דבר וכלי רכב מסוכן. הרוכב רוכב במהירות די גבוהה בעודו חשוף והתאונות המערבות רוכבי אופניים חשמליים הן רבות וחלקן קשות במיוחד. 
גם מי ש"רוכב בקטנה פה בשכונה" צריך לחשוב על תסריטים קשים ולדאוג שיהיה מי שיממן את הטיפול בו או בצדדים שלישיים במקרה הצורך; וכן, יש גם לחשוב על עניין ההשקעה בכלי - אופניים חשמליים אינם זולים והם לגמרי מפתים את הגנבים. אז אל תקלו ראש בעניין ותלכו על בטוח - לכל רוכבי האופניים נמליץ לרכוש ביטוח. 

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist