accessibility
Avatar_add_reviewicon-login-arrow-symbolLogOutFull_Menuדפי זהבPointsAvatar_add_reviewAvatar_add_reviewFavoritesMessagesPeopleEdit_detailsHistory

היי אורח

accessibility
כתבות בנושא קבלני איטום - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

אל תקרא לי מחסן: כל מה שצריך לדעת לפני שמשפצים את המרתף

החלל הזה מתחת הבית יכול להיות חדר החלומות שלכם, אבל יש כמה דברים לקחת בחשבון

בכתבה זו:
צעד ראשון: איטום הבית והמרתף | הסוד להצלחה: לדעת מראש מה אנחנו רוצים | אל תשכחו את האור והאוויר | שמרו על תחושת מרחב | שימו לב מהן נקודות תורפה | התייחסו אל המרתף כאל עוד חדר בבית


בזמנים שבהם כל שטח נדל"ני הופך להיות משמעותי וחשוב, חבל שמרתף הבית ישמש מחסן מוזנח ועמוס. לקראת החורף תוכלו להפוך את המרתף הביתי מאזור נסתר ולא שמיש למעוצב ואופנתי.
במרתף שורר בדרך כלל מזג האוויר הנעים ביותר בבית – בקיץ קריר בו יותר מבשאר החדרים ואילו בחורף הוא יכול להפוך לפינה משפחתית קואוזית, אינטימית ונעימה. אז מה חשוב לדעת על שיפוץ מרתף?

צעד ראשון: איטום הבית והמרתף

הרבה לפני שמתחילים בתכנון ובעיצוב החלל, חשוב לבצע איטום מרתפים מקצועי. איטום חפיפניקי יגרום להצפה עם הגשם הראשון ולכם ייגרם כאב ראש, אובדן ימי עבודה ובזבוז כסף רב שכן לשאוב מים ממרתף זו משימה מאתגרת למדי.

בגדול יש שני סוגי איטום – חיובי ושלילי (אל דאגה, שניהם טובים) ושניהם מונעים מפני רטיבות ומפני חדירת מים. "האיטום החיובי", העדיף מבין השניים, נעשה מבחוץ, מעין עיטוף של הבית מבחוץ בחומרים מתאימים כדי להגן עליו מחדירת נוזלים ולחות. "איטום שלילי" הוא מה שמכונה כיבוי שריפות: הוא נעשה מבפנים במידה ויש בעיית איטום או שאין כבר אפשרות לאיטום חיובי. החיסרון הוא שהרטיבות עלולה להיווצר בקירות מכיוון שהאיטום פנימי ולא חיצוני.

קראו עוד על כל מה שצריך על מנת לאטום את הבית לקראת החורף

מרתף
פינת ישיבה משפחתית במרתף שעיצבה שירלי דן / צילום: גלעד רדט

הסוד להצלחה: לדעת מראש מה אנחנו רוצים

לפני שמשקיעים זמן וכסף כדאי להגדיר מה המטרה ולהתנהל לאורה. האופציות הן רבות: האם מדובר ביחידה עם כניסה נפרדת המיועדת להשכרה? האם מדובר בחלל לנער או לנערה בגיל ההתבגרות? האם מדובר בחדר מדיה ומשחקים, ואם כן לאילו גילים? האם מדובר בעיצוב חדר כושר? האם מדובר במשרד או בסטודיו? או שאולי יש למרתף כמה פונקציות שצריך לקחת בחשבון?

הגדרת המטרה תכתיב את התכנון ואת העיצוב וכפועל יוצא את העלויות. כך למשל אם מדובר ביחידה נפרדת חשוב לדאוג למטבחון ולחדר רחצה עם שירותים, פתרונות אחסון וכמובן אוורור ואור כי מעטים האנשים – בהם בני המשפחה – שירצו לגור דרך קבע בחלל חשוך, דחוס ואפל. שימו לב, כדאי לשלב את ההכנות כבר בשלב הבנייה מכיוון שהוספת שירותים ו/או מטבח בשלב מאוחר יותר זה עניין מורכב ויקר.

אל תשכחו את האור והאוויר

מרתפים מטבעם נמצאים ברובם מתחת לפני הקרקע, ובעצם מדובר בניצול השטח כלפי מטה במקום לבנות עוד קומה כשאי אפשר מבחינת זכויות והחוק. עם זאת, כדאי לדאוג למקורות אור טבעי כמו חצר אנגלית (פתח איוורור לקומת מרתף שנוצר באמצעות הנמכת הקרקע), חלונות צמודי תקרה או כל פתרון תכנוני אחר אפשרי.
אגב, אם מדובר בחלל המשמש רק לצפייה בסרטים בשעות הערב או חדר כושר אפשר להתפשר בשל משך השימוש הקצר יחסית. בכל מקרה, אל תתפשרו על מערכת אוורור ומיזוג טובה שתזרים אוויר נקי ותייצר סירקולציה. את האור הטבעי החסר דאגו להשלים בעזרת תאורה חכמה וחסכונית במיקומים אסטרטגיים.

קראו עוד על העובש הביתי ואיך אפשר להיפטר ממנו.

מרתפים
עיצוב פנים: קרן ניב טולדנו / צלם: גלעד רדט / אדריכלות: מירית שטרן אשוח ואיקה דוידס

שמרו על תחושת מרחב

אל תעמיסו על המרתף שלל פונקציות, רהיטים, חפצים וארונות. הנטייה הטבעית היא לאגור במרתף שלל חפצים (מזחלת שלג? חובה בבית! מדפסת שכבר לא עובדת שנים? מעולה, נשמור במרתף, מתישהו בטוח נצטרך).
אל תתייחסו לחלל כאל מחסן ואל תחששו לזרוק כמה שיותר כדי שהחלל יישאר נעים ומזמין.

שימו לב מהן נקודות תורפה

מלבד האיטום, האור והאוויר יש עוד כמה נקודות תורפה במרתף שאסור להזניח. אחת מהן היא התקרה הנמוכה בדרך כלל שיוצרת תחושת מחנק ועומס. בחירת תאורה נכונה, שימוש ברהיטים נמוכים שקרובים לרצפה ובעלי קווים נקיים וקלילים, מיעוט חפצים (מינימליזם עיצובי) ושילוב צמחייה רעננה יעזרו לשוות למרתף תחושת מרחב גדולה יותר. גם חיפוי קיר לא שגרתי ושבירת קירות לטובת מרחב פתוח יותר יעשו את העבודה.

מכשול אופציונלי נוסף היא הגישה למרתף, הנעשית בדרך כלל בגרם מדרגות. כדי למנוע תאונות ביתיות מיותרות דאגו לשלב מדרגות נוחות, רחבות, עם מעקה ולפי כל התקנים וכמובן לשלב תאורה לאורכן. אם יש ילדים ממש צעירים בבית – דאגו למחסומים עבורם. משהו שעוד צריך לבחון הוא נושא הסאונד במרתף: שילוב טקסטיל (שטיחים, וילונות, כריות נוי, מרבצי ישיבה וכדומה, אך שוב – בלי להעמיס) יעניקו אקוסטיקה טובה יותר ואווירה נעימה ועוטפת.

מרתפים
עיצוב ותכנון: דן והילה ישראלביץ / צילום: עודד סמדר

התייחסו אל המרתף כאל עוד חדר בבית

זה אולי נשמע מובן מאליו, אבל חשוב לנו להמליץ: כדי שהמרתף לא יהיה הבן החורג במשפחה, שלבו את הסגנון העיצובי עם יתר הבית (אם כמובן לא מדובר ביחידה נפרדת להשכרה, משרד או קליניקה), ובכל מקרה צבעים בהירים ורכים יעשו עם המרתף חסד. דאגו שכמה שיותר צינורות וכבלים יעברו בקירות ולא יפריעו בחלל.

שיפוץ מרתף נעים!

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_infoSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist