כתבות בנושא פרקטים ודקים - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

להיות פרקטיים - התקנת פרקט לבד, או הזמנת מתקין פרקטים?

פרקט יכול לשדרג את המראה של כל בית ושל כל חדר. הוא יהפוך את החלל לחמים יותר, את האווירה הכללית לכפרית משהו ואת העיצוב למיוחד - הרי אין כמו מראהו של עץ (או דמוי עץ) כדי לשפר במידה משמעותית התחושה. אבל, האם באמת נדרשת מיומנותו של איש מקצוע כדי להתקין פרקט, או שגם התקנת פרקט לבד אינה מלאכה סבוכה במיוחד? התשובה תלויה בשיטת ההתקנה ובסוג הפרקט שתבחרו להתקין

בכתבה זו:
התקנת פרקט מעץ מלא VS התקנת פרקט למינציה או פרקט רב שכבתי | שיטות להתקנת פרקט | מה הן ההכנות הדרושות להתקנת פרקטים? | מתי כדאי להיעזר בשירותיו של מתקין פרקטים?

כמעט בכל הקשור למלאכות מקצועיות בבית המצריכות מעט יכולות טכניות, יהיו כאלה שבלי שום חשש יפשילו שרוולים וייגשו לבצע בעצמם את המשימה, ויהיו מי שאפילו לא יתלבטו לרגע ויחפשו מיד את בעל המקצוע המתאים ביותר לביצוע המלאכה. כשמדובר בהתקנת פרקטים, אפשר לומר שהבחירה כולה בידיים שלכם. אם תבחרו בדרך הפשוטה והקלה,  תגלו שגם בעלי "שתי ידיים שמאליות" יכולים לעמוד במשימה ללא כל חשש. לעומת זאת, התקנה מורכבת יותר רצוי שתבוצע בידי איש מקצוע מיומן ומנוסה שמכיר את כל אפשרויות ההתקנה, ובקיא בכל השלבים הנדרשים.

התקנת פרקט מעץ מלא VS התקנת פרקט למינציה או פרקט רב שכבתי

לפני שניגשים למלאכה, חשוב לדעת כי יש הבדל בין התקנת פרקט העשוי עץ מלא, לבין התקנה של פרקט מעץ רב שכבתי או פרקט למינציה. את האחרון, באופן עקרוני, הכי קל להתקין. אפשר לעשות זאת בשיטת ההתקנה הצפה, ללא כל הכנה מוקדמת של המשטח שמתחת לפרקט. התקנת פרקט תלת שכבתי (או פרקט רב שכבתי אם תרצו) אפשרית גם בשיטה זו, וכן בשיטת ההדבקה או המסמור. לעומת זאת, התקנה של פרקט מעץ מלא  חייבת להיעשות בשיטת המסמור או ההדבקה. אין כל דרך אחרת לעשות זאת. ועם הפרטים הללו, אפשר לצאת לדרך.

שיטות להתקנת פרקט


הדבקת פרקט
זו השיטה הנפוצה ביותר שבה למעשה מדביקים את לוחות הפרקט אל הרצפה שמתחתם. כיצד? בעזרת דבק אקרילי, דבק אלכוהולי, דבק פוליאוריטני או דבק אפוקסי. חשוב מאוד  שההדבקה תתבצע עם אחד מהדבקים הללו, ולא עם דבק אחר, שלא יתאים למלאכה כזו. זוהי שיטה קלה יחסית לביצוע, שמאפשרת לקבל רצפה אקוסטית ואיכותית. כמו-כן, במקרה של נזק, אפשר להחליף לוח ספציפי ולא צריך 'להרים' את הרצפה כולה.
מסמור פרקטים
כאן, הלוחות מוצמדים אל הרצפה באמצעות מכשיר פניאומטי אשר משקיע את המסמרים עמוק בלוחות הפרקט, כך שלא ייראו לעין ולא יבלטו. עם זאת, את השיטה הזו אפשר ליישם  רק בבתים שבהם הרצפה תחת הפרקט עשויה גם היא עץ, או על ידי הנחת משטח מיוחד מתחת ללוחות, ישירות על הבטון (כלומר ללא מרצפות), עוד בשלבי ההכנה. עם זאת, חשוב לציין כי מדובר בשיטה יקרה יותר, יחסית.
התקנה צפה
זוהי אותה התקנה המיועדת בעיקר לפרקטים מסוג למינציה. למעשה, כאן פשוט מחברים את הלוחות אחד לשני, כמו פאזל, כאשר הם מונחים על משטח ספוג סינטטי שהושם על הרצפה קודם לכן. אגב, מלבד התקנת פרקט למינציה, שיטה זו יכולה להתאים גם לפרקט רב שכבתי. 
זוהי אמנם השיטה הזולה ביותר (וכנראה גם הקלה ביותר), אך שינויים בטמפרטורה שגורמים להרחבת החומר שממנו עשוי הפרקט, עשויים להשפיע לא מעט על מראה המשטח. כמו כן, לא פשוט לתקן נקודתית פרקט מסוג זה, אך יש גם חדשות טובות: אם ברשותכם פרקט למינציה, תוכלו למשוח בין הלוחות חומר מיוחד וייעודי, שימנע הידבקות של הלוחות האחד לשני ויאפשר תיקונים נקודתיים.

מה הן ההכנות הדרושות להתקנת פרקטים?

יש לפנות את כל הרהיטים מהחדר.
מומלץ להניח את לוחות הפרקט עוד לפני ההתקנה, בחדר שבו תתבצע ההתקנה, למשך כ-48 שעות. כך, הלוחות 'יספגו' את האקלים ויסתגלו אליו בצורה טובה.
יש להניח על הרצפה הקיימת משטח אשר יפריד בינה לבין הפרקט, בהתאם לשיטה שבה אתם מתכוונים להתקין את הלוחות.
את מספר הלוחות ואת מידותיהם יש לחשב כמובן לאחר מדידה קפדנית של מידות החדר או הבית שבו אתם מתכוונים להניח את הפרקט.
יש לפרק דלתות מציריהן, וכן מעצורי דלת קבועים או כל דבר אחר אשר מקובע אל הרצפה ואשר עלול להפריע להנחת הפרקט.
יש לקחת בחשבון כי העבודה להנחת הפרקט תיעשה בעזרת מסור אנכי, לחיתוך הלוחות והפאנלים בצורה מדויקת.

מתי כדאי להיעזר בשירותיו של מתקין פרקטים?

הכלל ברור: אם אינכם מצטיינים בעבודת כפיים; אם אינכם בטוחים שתוכלו לעמוד במשימה לבדכם ולהנפיק תוצאה מדויקת, וכן אם אין ברשותכם את הזמן הדרוש לצורך עבודה זו (הנחת פרקטים תימשך כמה שעות לכל הפחות. כשמדובר באנשים חסרי ניסיון, גם כמה ימים לעתים, בהתאם לגודל המשטח) - כדאי שתשכרו את שירותיו של מתקין פרקטים.
ככלל, הנחת פרקט מעץ מלא תדרוש ברוב המקרים התערבות של מתקין מקצועי, כך שמומלץ לקחת זאת בחשבון. גם הנחה צפה לעתים תדרוש התערבות יד מקצועית, כאשר מדובר במרחב עתיר פינות, עיקולים וכדומה.
הרצון לבצע התקנת פרקטים לבד אינו בלתי מוצדק. כאשר אתם קוראים למתקין מקצועי,  אתם למעשה משלמים לא רק על ההתקנה, אלא גם על הובלת החומרים, על ניקיון הדירה  ועל פינוי הפסולת ממנה בתום העבודות. לכן, התקנה עצמאית צפויה לחסוך לכם הרבה מאוד כסף. 
עם זאת, לא כל אחד מסוגל לפנות לעצמו זמן מספיק לעבודה כזו, מה גם ששעות על גבי שעות של עבודה מאומצת יכריעו אנשים רבים. מדובר בעבודה לא פשוטה, שדורשת כוחות רבים, כך שאם יש בלבכם ספק לגבי יכולתכם להתקין את הפרקט בצורה עצמאית, עדיף שתזמינו מראש מתקין פרקטים מקצועי.
בהצלחה!

 

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist