כתבות בנושא פרקטים ודקים - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

פרקט למינציה - החיפוי סינטטי הבחירה טבעית

פרקט למינציה הפך בשנים האחרונות לטרנד סוחף ונפוץ מאוד בקרב הישראלים. מדובר בריצוף דמוי פרקט, הנותן הרגשה של פרקט, אבל עולה הרבה פחות מפרקט. כאן תוכלו למצוא את כל המידע על פרקט הלמינציה, ותוכלו להחליט אם הוא מתאים גם לכם.

בכתבה זו:
היופי שבחיקוי | פרקט למינציה - התאמה מושלמת | דרגות שחיקה | ההתקנה | אחריות לטווח רחוק | חסרונות | לסיכום

היופי שבחיקוי

פרקט למינציה הוא בעצם חיפוי סינתטי, הבנוי משלוש שכבות: שכבה תחתונה - לוח למינציה, שכבה אמצעית - לוח MDF (עץ דחוס) ושכבה עליונה של לוח למינציה נוסף, בעובי של 0.2 מ"מ. הצבע והגוון של פרקט הלמינציה מושתלים באמצעות מיקרופילם בין השכבה הראשונה לשנייה, ומעניקים לפרקט את מראהו - מראה של פרקט לכל דבר, בעל ציפוי לכה המשווה לו מראה יפה ונעים עוד יותר. כיום ישנם פרקטים איכותיים עוד יותר, בעלי שכבה נוספת המגנה על הפרקט מפני הצטברות של לחות בלוח הפרקט.

פרקט למינציה - התאמה מושלמת

פרקט הלמינציה מתאים, בעצם, לכל חלקי הבית, ממש כמו פרקט לכל דבר. הפרקט מתאים בעיקר למקומות בהם ישנה תנועה רבה, כמו בתי עסק (חנויות, למשל) ומשרדים, וגם בתים פרטיים שבהם מתרוצצים ילדים ובעלי חיים. זאת משום שפרקט הלמינציה עמיד הרבה יותר לכל סוגי הנזקים, כולל כאלה שנגרמים מנעליים, מלכלוך או מרטיבות. רוב סוגי פרקטי הלמינציה מורכבים מלוחות הנצמדים זה לזה בשיטת ההרכבה - חיבורי "קליק-קלאק" זכר ונקבה, חיבור שכל אחד יכול לבצע בעצמו.

דרגות שחיקה

כאשר בוחרים פרקט למינציה ניתן לבחור את דרגת השחיקה שלו, בהתאם לכמות התנועה שתהיה מעליו: רשימת הדרגות: AC3 - לריצוף בתים ומשרדים שבהם התנועה מעטה. AC4 - למשרדים, לחנויות ולעסקים בהם התנועה רבה. AC5 - למקומות בהם התנועה לא פוסקת לרגע: אולמות אירועים וכנסים, חדרי לובי, מבני תעשייה וכד'.

ההתקנה

התקנת פרקט הלמינציה תתבצע ברוב המקרים בשיטת ההתקנה הצפה, בעזרת כלי עבודה פשוטים - הנחת חומר מבודד (ספוג - פולימר מוקצף) שעליו מניחים את הפרקט עצמו.
כמובן שיש לדאוג שהרצפה תיהיה "נקייה" שטוחה ללא שום דבר בולט.

אחריות לטווח רחוק

בזכות עמידותו הרבה של פרקט הלמינציה, רוב החברות שמשווקות פרקט כזה מספקות אותו עם התחייבות לאחריות ארוכת שנים (עד 25 שנה). זהו יתרון נוסף על שלל יתרונותיו של פרקט זה, ועוד לא דיברנו על המחיר. עלותו של פרקט הלמינציה היא הנמוכה ביותר מעלות שאר סוגי הפרקטים. זאת משום קלות הייצור היחסית ומשום קלות ההתקנה. בנוסף, ניתן לבצע התקנה עצמית של הפרקט, וכך לחסוך עלות נוספת

חסרונות

לאחר שמנינו את יתרונותיו של פרקט הלמינציה (ויש רבים, כמו שעיניכם קוראות), חשוב לציין גם את החסרונות, על מנת שבחירתכם תהיה מושכלת ומאוזנת. אז חסרונותיו של פרקט הלמינציה הם רגישותו הרבה למים והעובדה שלא ניתן לחדש אותו וצריך לפרקו ולהתקין פרקט חדש, מה שפוגם ביתרון עלותו הנמוכה (לא ניתן לחדש את הפרקט משום שהוא אינו בנוי משכבות עץ אלא מחיפוי נייר שכידוע, לא ניתן ללטש...).

לסיכום

יתרונות רבים יש לו, לפרקט הלמינציה: עלות נמוכה, התקנה פשוטה, דרגות שחיקה שונות להתאמה מושלמת למיקום ועוד. אבל, צריך לקחת בחשבון גם את החסרונות, ולהחליט מה יותר חשוב לכם, בסופו של דבר: עלות ופשטות או אפשרות לחידוש והידיעה שמדובר בעץ מלא (יש אנשים שזה מאוד חשוב להם). בכל מקרה, נראה שכל בחירה שתעשו תהיה טובה, כי השוק היום מלא באפשרויות ובהצעות משופרות.


 

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist