כתבות בנושא מוסכים - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

טיפולים תקופתיים לרכב: מוסך פרטי או מוסך מורשה בירושלים?

איפה מטפלים ברכב ולמה? מתי כדאי או צריך לערוך טיפול והאם זה באמת שווה את הכסף? כל התשובות לשאלות במגזין דפי זהב. מוסך פרטי VS מוסך מורשה, מתחילים

בכתבה זו:
| מוסכים מורשים בעיר:  | מוסך מיטב, בית הדפוס 29, ירושלים. 072-2596890 | | מחיר לעומת איכות? לא תמיד נכון...

בין אם מדובר במוסך קיה, מוסך יונדאי או מוסך הונדה, ההוראות הן תמיד זהות: מכונית נכנסת לטיפול תקופתי מדי תקופת זמן, למשל שנה, או מדי קילומטראז', כלומר למשל עשרת אלפים קילומטרים. בדרך כלל הדגש הוא על "המוקדם מביניהם" וזה אומר מה שמגיע קודם. אך כאן נשאלת שאלה עקרונית: האם ללכת למוסך מורשה של יבואן הרכב או האם ללכת למוסך מורשה של משרד התחבורה?

מרכזי שירות בירושלים:

זני - מרכז שרות סקודה ירושלים בע"מ, אליאב יעקב 4, ירושלים. 072-3249324

סיגמא מוטורס - שברולט UMI, התעשייה 1, תלפיות. 072-3233846

תתפלאו, יש הבדלים מהותיים. אבל קודם כל חשוב לציין שלא משנה לאיזה מוסך תבחרו ללכת, הכי חשוב שהמוסך יהיה מוסך מורשה של משרד התחבורה, כלומר מוסך שיש לו היתר עבודה של משרד התחבורה. אם לא מדובר במוסך מורשה משרד התחבורה, אזי מדובר במוסך שעובד בניגוד לחוק, ולטפל ברכב בניגוד לחוק זה מסוכן.

מוסכים מורשים בעיר: 

מוסך מיטב, בית הדפוס 29, ירושלים. 072-2596890

מוסך יצחק אסייג בע"מ, התעשייה 5, תלפיות. 0723253767 

 


כעת סדר בבלגאן: בישראל קיימים שלושה סוגים של מוסכים: מוסך מורשה מטעם יבואן הרכב, כלומר מוסך שפועל מטעמו ובתמיכתו של יבואן רכב שמייבא מותג מסוים. צריך רק לפתוח את אחד ממנועי החיפוש כדי להיתקל במודעות מאירות עיניים של יבואני הרכב למוסך מורשה טויוטה, מוסך מורשה סובארו, מוסך מורשה סיאט או מוסך מורשה הונדה וכך הלאה. הסוג השני של מוסכים הוא מוסך מומחה: כלומר מוסך שאינו מורשה מטעמו של יבואן רכב או של יצרן רכב, אבל עדיין עובדי המוסך הם מומחים ברכבים של יצרן מסוים. למשל, ישנם מוסכים שבמשך שנים רבות היו מוסכים מורשים של יצרן רכב זה או אחר והחליטו להיפרד, או סתם מוסך שעובדיו רכשו ידע אשר נוגע לרכב מסוים. מוסכים כאלה מחזיקים בכל הספרות הטכנית והידע שנדרש כדי לעבוד על סוגים מסוימים של מכוניות, אבל הם לא מורשים מטעם יבואן הרכב. מעבר למוסכים אלה ישנם גם מוסכים מורשים מטעם משרד התחבורה, כלומר מוסכים שאין להם התמחות במותג רכב מסוים – רכבים מגיעים לביצוע טיפולים והם מטפלים בהם כפי שנהוג לבצע עבודות מכונאות בסיסיות.

מחיר לעומת איכות? לא תמיד נכון...

אז למי הולכים ואיך עושים? התשובה תלויה בכמה גורמים. קודם כל הגורם הכי חשוב הוא רמת המומחיות של המכונאים שעובדים על הרכב. מטבע הדברים, במוסך מורשה מטעם יבואן רכב ויצרן רכב, העובדים זוכים להכשרות נאותות שמבוצעות לעתים בנוכחות נציגים של יצרן הרכב. העובדים עצמם צוברים שפע של ידע בטיפול בדגמים מאוד ספציפיים של יצרן ויודעים לזהות את כל הבעיות, אבל חשוב לציין שלפעמים יהיו פערי מחירים. וזה מביא אותנו לנקודה הבאה: כסף.

מי שרוצה לטפל במכונית במוסך שמכיר את הרכב היטב, אבל לא מעוניין לשלם מחירים של מוסך שמתהדר בשיש לבן על הקירות, יוכל לנסות ולפנות למוסך מומחה, שעובדיו עדיין ידענים לגבי מכוניות ספציפיות. כמובן, מומלץ גם לבדוק מחירים מול מוסכים מורשים של יבואן הרכב, כדי לוודא שאין פערים.

בסוג המוסך השלישי, המוסך הכללי מורשה משרד התחבורה, הוא יכול לשמש אתכם לביצוע עבודות בסיסיות, למשל החלפת שמן, או טיפולים במכוניות שהמוסך הכללי מבין בהן במיוחד. בכל מקרה- דבר אחד חשוב: אם מדובר ברכב חדיש מומלץ לשמור את כל הקבלות: בישראל מחויבים יבואני הרכב להעניק אחריות למי שטיפל ברכבו במוסך מורשה. כל מוסך מורשה. ובלבד שהטיפולים בוצעו בזמן ובהתאם לדרישות היצרן - וניתן להוכיח שהם בוצעו רק באמצעות הצגת קבלות.

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist