
בתי דפוס בתל אביב: פתרונות יצירתיים לעסקים מסביב
דפוס ללא הפסקה – כיצד ניתן לקדם עסקים באמצעות מוצרי דפוס וכיצד השתנה הענף בעשורים האחרונים? שוחחנו עם בני סמכא בתחומם וחזרנו עם מספר תובנות מרתקות
מאירגרף בע"מ – תל אביב
את בית הדפוס מאירגרף, הקים מאי מזרחי בשנת 1967 במרפסת של בית הוריו, כשאת מכונת הדפוס הראשונה שלו, קנה בכספי החסכונות שלו. מאז הרבה דיו זרם באותה מכונה וותיקה, העסק עבר מחולון לתל אביב, מגוון רחב של מכונות נוספות הצטרפו עם השנים ובני הדור השני השתלבו אף הם בעשייה.
תפסנו את אדיר מזרחי, סמנכ"ל הדפוס של מאירגרף ובעל ניסיון של למעלה משני עשורים בענף הדפוס, לשיחה צפופה על מקומו של הדפוס בעידן הדיגיטל.
"אין ספק שהדיגיטל לקח נתח מאוד משמעותי מנפח העבודה שלנו", פותח מזרחי. "לפני כעשור וחצי ואפילו פחות, היינו עובדים עם הרבה מאוד משרדי פרסום ומדפיסים כמויות עצומות של פליירים ועלונים שיווקיים. בממוצע היינו מדפיסים בין 300-100 אלף מדי שבוע בשבוע".
מחפשים עוד מידע על בתי דפוס? הכנסו לכאן >>
בתי דפוס בירושלים: שיחה על כוחו של הדפוס בעידן הדיגיטלי
כמה אתם מדפיסים כיום?
"היום זה כבר לא קיים משום שפליירים ועלונים הם פשוט לא מוצרים אפקטיביים. אני אומר לך את האמת: מדי פעם מגיעים אלינו בעלי עסקים שמעוניינים להזמין כמה עשרות אלפי פליירים כדי לשים ללקוחות פוטנציאליים בתיבות הדואר. פעם אחר פעם אני מסרב וממליץ תמיד להשקיע את הכסף שרצו להשקיע בפליירים, בשיווק דיגיטלי".
ואם הם מתעקשים?
"אם הם מתעקשים, אני אמליץ להם לכל הפחות להדפיס משהו טיפה יותר יצירתי מסתם פלייר שככול הנראה ייזרק לפח. אפשר לדוגמה להדפיס פלייר מעניין מבחינה ויזואלית ולהצמיד אליו מגנט קטן. באופן הזה אני מאפשר ללקוח שלי להימנע מלתחוב את הפלייר בתיבת הדואר ובמקום זה הוא יכול להצמיד את הפלייר לדלת. אם הלקוחות שלו יתחברו למוצר או לשירות, הם יכניסו את הפלייר הביתה ויתלו על המקרר. לחילופין אני מציע לאלו שמתעקשים, להדפיס פליירים ובנוסף להשקיע במעטפות. מספיק שישימו את הפלייר במעטפה לבנה, כדי שהלקוחות שלהם יתייחסו לפלייר בצורה שונה ולא ישליכו אותו לפח באופן אוטומטי".
מה לגבי פרסום על שלטי חוצות?
"שוב – זה פשוט לא אפקטיבי כמו הפרסום בדיגיטל. לי למשל יש קבוצת ריצה ואם אני מעוניין לאתר חברים חדשים שיתכן שירצו להצטרף אליה, אני יכול לפרסם על שלטי חוצות בעיר שאני גר בה וזה יעלה לי בסביבות 3,000-2,000 שקלים לחודש או חודשיים. אבל אני יכול גם לקחת את הכסף הזה, להשקיע אותו בקמפיין ממומן בפייסבוק ולהגיע בדיוק לאנשים שאני מחפש. היתרון של השיווק הדיגיטלי היא בטירגוט המדויק, שהולך ונהיה מדויק יותר עם הזמן. אני יכול לבחור לפרסם לאנשים שגרים ברחובות מסוימים, בקבוצת גיל מאוד מסוימת, במצב משפחתי מאוד מסוים וכו' וכו'.
אני לא מעוניין להוליך את הלקוחות שלי שולל ולכן אף פעם לא אמליץ להם להשקיע באפיקים שאינם אפקטיביים. כל זה בידיעה שבמובן מסוים אני שם לעצמי מקל בגלגלים".
האם בכלל נשאר לדפוס מקום בתחום השיווק והפרסום אם כך?
"התשובה היא בהחלט כן, כיוון שיש דברים מסוימים שהדיגיטל לא יכול לתת עבורם מענה. הדוגמה הטובה ביותר היא תחום המארזים. נכון להיום עולם הדפוס מתמקד בעיקר במארזים ורוב בתי הדפוס הפנימו את זה. בשל כך התחרות קשה מאוד אבל מי שמצליח לגלות יצירתיות, ממשיך לשגשג גם בעידן הלא פשוט הזה".
תן לי דוגמה למארזים מדליקים שייצרתם במאירגרף
"אנחנו מתמחים בייצור אריזות custom made. למשל מדי חודש יוטיוב מעניקה פרס לפרסומת שזכתה להכי הרבה צפיות באתר במהלך החודש. מדובר בפרס יוקרתי מאוד והמשימה שלנו הייתה לייצר אריזה מיוחדת שתתכתב עם הרוח של יוטיוב. האריזה שיצרנו מעוררת בזוכים התרגשות גדולה. ההתרגשות הזו, יכולה להתעורר רק כשאתה מחזיק ביד במשהו מוחשי שנראה מושלם וזה מן הסתם תחום שהדיגיטל לא יוכל להתחרות בו".
באילו תחומי דפוס נוספים לדיגיטל אין ולא תהיה דריסת רגל?
"תחום נוסף הוא למשל כל מה שקשור ליצירת אווירה. יש לנו לדוגמה את היכולת לייצר שרשראות דגלים מאוד מאוד מיוחדות, לרבות שרשראות של דגלי נייר שנראים בדיוק כמו עיטורי תחרה. כשנבחרנו לקשט את מסיבת פורים של חברת אמדוקס, ייצרנו שרשראות דגלים בחיתוכי לייזר עם דוגמאות מקסיקניות ססגוניות ומיוחדות מאוד. את האווירה ניתן היה להרגיש כבר בכניסה למתחם וזה מטבע הדברים לא משהו שהדיגיטל קשור אליו בשום צורה. בחגיגות לציון יום האהבה שנערכו בסופרלנד, ייצרנו לחברת אלביט שרשראות של לבבות אדומים, שיצרו גם כן אווירה מאוד מיוחדת".
אז באופן טבעי, הדפוס הצטמצם לכל מה שאנחנו יכולים לגעת בו וכל מה שלא צריך מסך כדי לראות אותו
"תראה, יש עדיין תחומים שנמצאים על קו התפר. אתה יכול למשל לקנות ספר אלקטרוני, אבל מבחינת הרבה מאוד אנשים, אין תחליף לספר אמיתי כיוון שזו חווית קריאה שונה לגמרי. היום כשאתה קורא ספר מודפס, אתה בעצם נפרד מהטלפון לזמן מה ופשוט נותן מנוחה לעיניים. בענף העיתונות לעומת זאת, הגרסאות הדיגיטליות הצליחו לדחוק את הגרסאות המודפסות ועוד דור או שניים עיתונים מודפסים כבר פחות או יותר ייעלמו מהשטח".
מעבר ליצירתיות, מהם האלמנטים החשובים ביותר עבור בתי דפוס בימינו?
"אחד הדברים החשובים ביותר מעבר ליצירתיות הוא היכולת לספק פתרון כולל. אף לקוח לא מעוניין לכתת את רגליו בין מספר עסקים. בין אם מדובר בלקוח פרטי ובין אם מדובר בלקוח עסקי, השאיפה היא תמיד לקבל את כל השירותים תחת קורת גג אחת. בשל כך אנחנו משקיעים בין השאר לא מעט במחלקת העיצוב הגרפי למשל. נכון להיום אנחנו יכולים לתת מעטפת שלמה של שירותים שמתחילה בבניית הקונספט ומסתיימת במוצר המוגמר. כמו כן אנחנו מקפידים להתחדש במכונות דפוס שונות באופן קבוע על מנת שתהיה לנו האפשרות לספק מבחר מסנוור של מוצרי דפוס: החל ממגנטים ותחתיות לכוסות, דרך כרטיסי גירוד ומחברות ממותגות ועד ספרים ומארזים בבנייה אישית.
בנוסף אני ממליץ לבעלי עסקים הזקוקים לעבודות דפוס, להעניק חשיבות עליונה לרמת הוותק של בית הדפוס. כיוון שאנחנו עוסקים בתחום הדפוס כבר עשרות שנים, אנחנו מסוגלים לאפיין את הצרכים של הלקוחות שלנו במהירות ולספק את המענה המדויק ביותר. אני יכול להסביר ללקוח שלא מגיע מעולם הדפוס איזה נייר הכי מתאים לדעתי ולפרט על היתרונות והחסרונות של הניירות השונים, בהקשר לעבודת הדפוס הנדרשת. אני יכול להסביר לו למה לדעתי צריך או לא צריך למינציה ולמעשה לסייע לו לקבל שורה ארוכה של החלטות חשובות. המטרה שלי היא להנגיש את הידע שצברנו לכל לקוח ולקוח וללוות אותו בדרך הנכונה והמקצועית ביותר עד לקבלת המוצר המושלם ביותר עבורו".
דפוס מאירגרף בע"מ, שדרות הר ציון 106, תל אביב. 072-3139927
רוצים להדפיס ולא יודעים כמה זה יעלה לכם? בדקו במחירון שלנו
ספידגרף – תל אביב
מר יוגב שור, הסמנכ"ל של ספידגרף, בית דפוס ותיק שפועל כבר מספר עשורים בתל אביב, שותף לתובנות של מזרחי: "בימינו, בית דפוס שמעוניין לשגשג, חייב לשים דגש על שלושה אלמנטים מרכזיים: שירות, איכות ומחיר. אתה חייב להיות מאוד שירותי ואדיב, אתה חייב לספק את המוצרים שלך בזמן קצר מאוד ומעבר לזה אתה חייב להיות מסוגל לייצר מוצר לא פחות ממעולה ולמכור אותו במחיר סביר והגיוני".
מה לגבי אופי המוצרים. האם יש מוצרי דפוס ספציפיים שנחשבים למוצרי הדגל בימינו?
"אני לא חושב שיש דבר כזה. צריך להבין שעם התפתחות הטכנולוגיה בענף הדפוס והמעבר לדפוס דיגיטלי, מגוון המוצרים שניתן להדפיס עליהם, הלך והתרחב בהדרגה. כיום אנחנו מסוגלים לבצע מגוון אדיר של עבודות הדפסה, לרבות חיתוכים מורכבים ביותר, במהירות גבוהה מאוד. אז לא ניתן להצביע על מוצר מרכזי אחד אלא על אינספור מוצרי דפוס שאנחנו מייצרים מדי יום ביומו. ההבדל המרכזי לעומת מה שהיה מקובל בעבר, זה היקף ההזמנות"
אנשים מזמינים פחות מוצרים?
"לא בדיוק. התכוונתי יותר לכך שעם המעבר לדפוס דיגיטלי, יש לנו אפשרות לייצר גם כמויות קטנות של מוצרים. לפני כן, המינימום היה 1,000 מוצרים ובדרך כלל מדובר היה בהרבה יותר. אז אם נאמר לצורך העניין שבעבר היינו מדפיסים בפרק זמן נתון 30 עבודות בהיקף של 1,000 יחידות, היום מדובר על משהו כמו 60 עבודות בהיקף של 100-50 מוצרים. הכמויות קטנו בצורה דרסטית אבל המגוון התרחב או ליתר דיוק, הנפח של כל הזמנה נהיה קטן יותר אבל כמות ההזמנות גדלה".
מהם בעצם היתרונות של הדפוס על פני הדיגיטל בכל הקשור לשיווק של עסקים?
"יש תחומים רבים בענף הפרסום, שאין לנו יכולת להתחרות בהם עם הדיגיטל. אפשר לראות את זה למשל בתהליך שעבר על פרסום שמבוסס על פליירים. אני יכול לומר לך שהיום אנחנו מדפיסים פי 60 פחות פליירים משהיינו מדפיסים לפני עשור. אתה יכול לראות את זה גם בתיבת הדואר שלך. נסה להיזכר כמה פליירים היית צריך לפנות מתיבת הדואר שלך לפני שנים ספורות בלבד וכמה אתה מפנה היום.
אבל עם כל הכבוד לדיגיטל, אין תחליף למוצר שאתה יכול לגעת בו. אתה יכול לפגוש למשל איש מקצוע שתרצה לקבל ממנו שירות יום אחד. הוא יוכל להעביר לך את הפרטים שלו ולהפנות אותך לאתר שלו אבל בבוא היום כשתזדקק לשירותיו, אתה לא תוכל להיזכר איך קוראים לו בכלל. לעומת זאת אם הוא יעביר לך את כרטיס הביקור המודפס שלו ותשים אותו על המקרר לדוגמה, הוא יהיה הרבה יותר נגיש עבורך.
אני גם מאמין שאין תחליף למשל לעיתונות המודפסת. אז ברור שלכולנו יש אפליקציות וכולנו צורכים חדשות באינטרנט. אבל אני באופן אישי מנוי למשל למהדורה המודפסת של ידיעות אחרונות. אולי זה כי אני מהדור הישן אבל מבחינתי אין לזה תחליף".
מה השינוי המשמעותי ביותר שעבר על ענף הדפוס מבחינה טכנולוגית בעשורים האחרונים?
עד שעברנו לעידן הדפוס הדיגיטלי, בכל טופס הזמנה היה מצוין שהמוצר יתקבל תוך כארבעה ימי עבודה ואני מתכוון להזמנות קטנות, לא גדולות. היום לעומת זאת, הטכנולוגיה כל כך מתקדמת, שהיא מאפשרת לנו לספק מוצרים במהירות אדירה. התהליך גם היה הרבה יותר יקר והרבה יותר מורכב. אז נכון, יכולנו לעשות חיתוכים מורכבים, אבל זה היה עולה ללקוח הרבה יותר כסף ולוקח לנו הרבה יותר זמן.
מעבר לזה, אם בעבר הלקוחות היו מגיעים אלינו פיזית, היום אנחנו מתקשרים איתם בעיקר במיילים ובטלפון. זה אומר שבתי הדפוס כבר לא צריכים לפעול במרכזי הערים בהכרח. הם יכולים לפעול בכל מקום שהוא ולספק שירות מצוין לאנשים בכל חלקי הארץ. מעבר לזה, אני מאמין שדווקא בגלל שהדיגיטל השתלט על כל כך הרבה תחומים בחיינו, הדפוס קיבל מעמד מיוחד".
מהי המשמעות של "מעמד מיוחד"?
"יכול להיות שזה פשוט יותר לעצב הזמנה לחתונה או לאירוע כלשהו בדקות ספורות ולשלוח אותה למוזמנים דרך האינטרנט. אבל מן הסתם לא ניתן להשוות בין הזמנה שאתה מקבל במייל לבין הזמנה מעוצבת מנייר משובח שאתה מחזיק בידיים. מדובר בהבדל של שמיים וארץ ואתה תתייחס להזמנה שקיבלת בצורה שונה לגמרי".
ספידגרף, אחד העם 3, תל אביב. 072-3138185
היכנסו! לרשימת טופ 10 בתי דפוס בתל אביב