כתבות בנושא פרקטים ודקים - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

לדרוך וליהנות - מדריך לרכישת פרקט עץ מלא

פרקט הוא אחת התוספות המשמעותיות ביותר של כל בית, ובאפשרותו לשדרג כל חלל שבו הוא מותקן, בין אם מדובר בסלון הבית, בחדרי הבית או אפילו בחצר הבית. כאשר מחליטים להתקין פרקט, חשוב ביותר לתת את הדעת על סוג הפרקט הספציפי שיותאם לריצוף החלל הנבחר. פרקט עץ מלא הוא אחת הבחירות הנפוצות ביותר, וכזו שמגלמת בתוכה לא מעט יתרונות. אז מהם המאפיינים של פרקט עץ מלא, על סוגיו? כמה זה עולה, והאם זה בכלל מומלץ?

בכתבה זו:
יתרונותיו של פרקט עץ מלא | התקנת פרקט עץ מלא ותחזוקתו | הסוגיה הכלכלית | הדגש לפרקט העץ המושלם

פרקט עץ מלא, המוכר בשוק הפרקטים גם בשם פרקט עץ גושני, קיבל את שמו על שום חומר הגלם שממנו הוא עשוי - עץ טבעי, וזאת, להבדיל מפרקט המבוסס על חומר סינתטי (פרקט  למינציה). חשוב לתת את הדעת על כך שיש כמה סוגי עצים שעשויים לשמש כבסיס לפרקט מן הסוג הזה, כאשר האפשרויות הנפוצות ביותר הן: פרקט עץ אלון, פרקט עץ אורן, 
פרקט עץ אגוז, פרקט דובדבן, פרקט איפאה, פרקט מהגוני ועוד. 

יתרונותיו של פרקט עץ מלא

מעלותיו של פרקט גושני הן רבות. ראשית, העובדה שהעץ הוא טבעי, מעניקה לחלל כולו מראה טבעי, ולכן גם חמים, מרגיע או אפילו פסטורלי. מסיבה זו, אגב, לא מפתיעה העובדה שבצימרים, שאמורים להעניק תנאי אירוח מפנקים ושלווים, הבחירה המקובלת ביותר היא בפרקט מעץ מלא. כמו-כן, פרקט עץ מלא נחשב לפרקט איכותי ויוקרתי בכל קנה מידה, ולכן מעלה את שווי הבית המצויד בו באופן  משמעותי.
 
מבחינת עובי, פרקט עץ טבעי נוטה להיות עבה באופן יחסי, כאשר עובי מקובל נע בין 7 ל-18 ס''מ, מה שמקנה לו עמידות וחוזק לאורך זמן. פרקט עץ מלא מגלם בתוכו יתרון משמעותי גם בכל הנוגע לרעש המופק ( או למעשה הרעש שלא מופק) כאשר דורכים עליו.  פרקט עץ אשר מותקן כראוי על גבי הרצפה או על גבי המשטח, לא יפיק כלל רעשי דריכה, ובכך ימנע את הצורך ברכישות שנועדו להקטין את הרעש, דוגמת ספוג הבידוד.
כאן בדיוק אנחנו מתחילים להיכנס לעובי הקורה, תרתי משמע, ולראות כיצד אפשר להתקין פרקט, ומהי הדרך האידיאלית לשמור עליו לתקופה ארוכה ככל האפשר.

התקנת פרקט עץ מלא ותחזוקתו

התקנה של פרקט עץ טבעי נעשית בכמה שלבים עיקריים. השיטה המקובלת ביותר היא שיטת ההדבקה, בין אם לרצפה ובין אם לתשתית בסיס ייעודית אשר מותקנת עליה. המלצה של רבים בתחום היא לבחור באפשרות השנייה, כאשר על תקן בסיס הפרקט משמשים  לוחות OSB (לוחות עץ מעובד), שעוביים כ-15 מ''מ, ואשר עליהם מושם הפרקט בצורה של הדבקה או מסמור. בלי קשר למשטח שבו בוחרים, עליו להיות ישר ומאוזן ככל האפשר:  אחרת, מסתכנים ב"נפיחויות" ובמראה של פרקט שאינו ממש אטרקטיבי. ואגב, פרקט מעץ  מלא, בניגוד לסוגים אחרים, מגיע ללא גימור, ולכן מיד לאחר ההתקנה שלו החברה  המתקינה מלטשת וצובעת אותו, בהתאם לבקשות הלקוח ולצרכיו.
 
יתרון מרכזי של פרקט מעץ מלא הוא שבאמצעות פעולות כמו ליטוש פרקט עץ, חלק בלתי נפרד מפעולות התחזוקה שלו, אפשר להאריך את "חייו" בעשרות שנים. גם כאן, אפשר להעמיד מנגד את פרקט הלמינציה, אשר חידוש שלו בדרכים אלה אינו אפשרי כלל וכלל. כאשר מעוניינים לשמר את מראה הפרקט באמצעות צביעה שלו, פעולה נוספת שמבצעים לא מעט אנשים, מקבלים צביעה אחידה לכל הדעות, לא הבדלים בגוונים או אי אילו מריחות על גבי המשטח. חשוב להדגיש שלכל סוג של עץ טבעי יש "הוראות" אחרות מבחינת הצביעה שלו, כשבחלק מהמקרים יש חומרים שבהם נאסר להשתמש כלל וכלל. 
 
בעת התקנת הפרקט, יש לברר מה הן הוראות התחזוקה שלו אצל הגורמים המתקינים. 
מן העבר השני של המשוואה, יש לזכור שבמקרה של עץ טבעי, התחזוקה שלו אינה בהכרח  המשימה הפשוטה ביותר שאפשר להעלות על הדעת, ויש הרואים בכך חיסרון מה של פרקט העץ הטבעי ביחס לאלטרנטיבות אחרות. הפרקט רגיש מאוד לשריטות ולפגיעות פיזיות,  יותר מאשר סוגים אחרים, והוא עלול לשנות את הגוון או את הגודל שלו בהתאם לשינויים  בטמפרטורה או בלחות של החלל שבו הוא נמצא. לכן, כל מי שבאמתחתו פרקט מהסוג הזה, צריך לבצע פעולות מסוימות כדי לתחזק אותו, לרבות מריחה של לכה לשימור המשטח.

הסוגיה הכלכלית

התקנה של פרקט, וכל מי שהתנסה בכך יוכל בוודאי להסכים, אינה בהכרח משימה פשוטה מבחינה כלכלית. המחיר נקבע על פי מטר רבוע של פרקט, ולכן הוא עשוי להיראות זול על הנייר, אך בפועל מדובר בהוצאה משמעותית גדולה. העץ הטבעי, מהבחינה הזו, לא מקל על המעוניינים בפרקט, ולו מכיוון שמחירו יקר בעשרות אחוזים מאשר סוגים מקבילים אחרים של פרקטים. אחת הסיבות לכך היא שהעץ מיובא, פעמים רבות, ממדינות שונות בעולם. לראיה, אם מחירו של מטר רבוע של פרקט למינציה נע לרוב בין 50 ל-150 ש''ח (ההבדלים מקורם בסוג החומר וברמת הגימור של הפרקט), במקרה של פרקט עץ מלא המחיר מתחיל מכ-300 ש''ח, ועשוי להגיע לכ-600 ש''ח למטר רבוע אחד של פרקט. מכאן, שלא כל  משפחה תוכל לעמוד בהוצאות אלה בקלות, ורבות מבינות שעליהן להתפשר על סוג החומר  שממנו עשוי הפרקט שלהן. 
למחירון פרקטים ודקים, לחץ כאן.
עם זאת, רבים יטענו, ובצדק גמור, כי היתרונות של פרקט העץ המלא, ובעיקר המראה המרשים שלו, שווים את ההשקעה הכספית. אפשרות אחרת, המתאימה למעוניינים "ללכת עם ולהרגיש בלי", היא לרכוש פרקט בעל מספר שכבות, אשר רק העליונה שבהן, הנראית לעין, עשויה מעץ טבעי מלא. הדבר מוזיל את המחיר בצורה משמעותית.

הדגש לפרקט העץ המושלם

מעוניינים בפרקט עץ מלא? כדי לבצע את הבחירה המושכלת ביותר, עליכם לתת את הדעת על כמה סוגיות עיקריות. ראשית, הגורם שלוקח על עצמו את מלאכת הייצור וההתקנה של הפרקט. ודאו שמדובר במישהו מנוסה בתחום, בחנו את תחומי הפעילות שלו וסקרו דוגמאות לעבודות קודמות שלו. בניגוד לסוגים אחרים של פרקטים, את פרקט העץ המלא מומלץ שלא לשקול להתקין לבד, וזאת עקב העובדה שלצורך ההתקנה נעשה לרוב שימוש בחומרים ובמכונות שאינם נחלתו של בעל הבית הממוצע.
 
עם כל הכבוד למאפיינים של עידן האינטרנט, ולאפשרות לראות תמונות של לא מעט משטחי פרקט עץ מלא באתרי האינטרנט של החברות הפועלות בתחום, חשוב שלא לוותר על סקירה ישירה של הפרקט. המועד האידיאלי לעשות זאת הוא בשעות הצהריים, שבהן גוון הפרקט הוא הקרוב ביותר להיות הטבעי שלו.


 

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist