
מקררים למסעדות
מקררים למסעדות הם מקררים שונים מאשר המקררים שמיועדים לשימוש ביתי. לא משנה באיזה סוג של מסעדה מדובר כל מסעדה זקוקה למקרר.
מקררים למסעדות
מקררים למסעדות הם מקררים שונים מאשר המקררים שמיועדים לשימוש ביתי. לא משנה באיזה סוג של מסעדה מדובר כל מסעדה זקוקה למקרר. קנייה של מקררים למסעדות היא אינה עניין של מה בכך - שמירה על אוכל בטמפרטורה הנכונה היא עניין הכרחי בשביל לשמור על טריות האוכל. אוכל שיישמר בטמפרטורה שאינה נכונה או ללא קירור בכלל יתקלקל ויכול להזיק לבריאות של מי שיאכל ממנו. ישנם גם סוגים שונים של מקררים למסעדות שמיועדים לסוגי מזון שונים- מקרר לגלידה, מקרר ליין, מקרר דלפק ועוד. כאשר מבררים לגבי מקררים למסעדות חשוב מאד לברר לגבי סוג המקרר שמתאים לכם. סוג המקרר שאתם צריכים הוא פונקציה של גורמים רבים:
בחירת מקררים למסעדות: איכות, בטיחות ונוחות במטבח
כאשר עוסקים בבחירת מקררים למסעדות או ציוד למסעדות באופן כללי חשוב להבין שהבטיחות של העובדים והסועדים היא מעל הכל. לא משנה כמה הציוד שתקנו יהיה זול, אם הציוד לא יהיה בטיחותי והמקרר לא ישמור על המזון בטמפרטורה שבה המזון צריך להישמר, המחיר שתשלמו בסופו של יום יכול להיות גדול. מטבח של מסעדה יכול להיות מקום עבודה בתנאים לחוצים יחסית, שהעבודה בו מתבצעת במהירות ובלחץ. הרבה פעמים המקרר הנדרש במסעדה הוא בכלל מקרר תעשייתי. המקררים התעשייתיים מטבעם הם בדרך כלל גדולים יותר בנפח שלהם מאשר המקררים הפרטיים וחשוב לדעת להתאים בין חלל המטבח ובין המקרר הרצוי למסעדה. בבחירת המקרר יש להתחשב בגודל של המטבח ובמספר עמדות העבודה שנמצאות במטבח.
פרמטרים נוספים לבחירת מקררים למסעדות
מלבד זאת יש מספר פרמטרים שצריך לשים אליהם לב בבחירת מקררים למסעדות. ראשית כדי לשים לב לקיבולת והנפח של המקרר. ניתן למצוא מקררים תעשייתיים בנפחים וגדלים שונים ויש להתאים בין הגודל של המסעדה לבין גודלו של המקרר. המקררים יכולים להיות בעלי שלוש או ארבע דלתות או בכלל חדרי קירור שלמים. נקודה אחרת היא הקפדה על התאמה בין המקרר לבין סוג המזון שיש לאחסן בו. חשוב להבין שכל סוג של מזון זקוק לדרגה אחרת של קירור והקפאה כדי לשמור על הטריות שלו ולכן ההתאמה בין המקרר לסוג המזון שמאוחסן בו חייבת להיות מושלמת. על מנת לדעת מה הטמפרטורה המתאימה לכל סוג של מזון ואיזה מקרר מתאים לכל סוג של מזון מומלץ להתייעץ עם אנשי מקצוע מיוחדים שמתמחים בתחום זה. פרמטרים אחרים שיש להתחשב בהם בבחירה של מקררים למסעדות הם לוח בקרה עם צג שיצביע על הטמפרטורה במקרר, מדחס איכותי, רמת אטימות גבוהה וגימור ממתכת מסוג נירוסטה בעובי של 1.5 מילימטר לפחות. רצוי גם לבחור מקררים למסעדות מיצרנים ידועים שתוכלו לסמוך על איכות המוצר שלהם. ותזכרו תמיד - מקררים למסעדות יש לקנות רק מחברה מקצועית ובעלת ניסיון.