מערכות מיזוג אוויר למסעדות

מערכת מיזוג אוויר היא מערכת שמטרתה להוציא חום מחלל מסוים באמצעות קירור. מערכת מיזוג אוויר היא סוגיה קריטית ביותר כאשר מדובר בתכנון של מסעדה. אם מערכת מיזוג האוויר במסעדה לקויה סביר להניח שלא משנה מה איכות המזון שיוגש באותה מסעדה, לקוחות לא ירצו לשבת במקום אלא במקרה הטוב אם יש בו טייק אווי רק לקחת את האוכל וללכת.
כניסה לרשימת ספקים ובעלי מקצוע בסיווג ציוד ואספקה למסעדות

מערכות מיזוג אוויר למסעדות

מערכת מיזוג אוויר היא מערכת שמטרתה להוציא חום מחלל מסוים באמצעות קירור. מערכת מיזוג אוויר היא סוגיה קריטית ביותר כאשר מדובר בתכנון של מסעדה. אם מערכת מיזוג האוויר במסעדה לקויה סביר להניח שלא משנה מה איכות המזון שיוגש באותה מסעדה, לקוחות לא ירצו לשבת במקום אלא במקרה הטוב אם יש בו טייק אווי רק לקחת את האוכל וללכת. כאשר חם מידי, קר מידי או מחניק מידי ללקוח, הוא נהפך לעצבני ולחסר סבלנות וכל מה שמעניין אותו זה לסיים את האוכל לקום וללכת. מסיבה זו יהיה סביר להניח גם שהלקוח לא ימליץ על המסעדה לחבריו משום שהוא לא נהנה לשבת בה. מלבד זאת סוגיית הקירור המתאים במסעדה היא גם סוגיה בריאותית וסביבתית חשובה. אם חם מידי באזור המטבח האוכל יכול להתקלקל.

 

שירותי מערכות מיזוג אוויר למסעדות

חברות שונות מספקות שירותי מערכות מיזוג אוויר למסעדות. בנקודה זו חשוב להבין שצורכי המיזוג של מסעדה יכולים להיות גם שונים מאשר צורכי המיזוג של משרד בבניין משרדים או בית פרטי. כמו כן, המיזוג שנדרש באזור המסעדה עצמו יכול להיות שונה מאשר המיזוג במטבח. לכן אם מחפשים שירותים של מערכות מיזוג אוויר למסעדות חשוב לפנות לחברה שאכן מכירה ומנוסה בכל הנוגע למיזוג אוויר למסעדות.

 

נקודות חשובות במערכות מיזוג אוויר למסעדות

  •  ההנחיות של משרד הבריאות קובעות שטמפרטורת המיזוג במטבח באזור שבו מכינים בשר, דגים או ירקות צריכה להיות 18 מעלות צלזיוס. באופן זה גם מומלץ שבדלפקים שבהם מגישים אוכל חם יהיו מאווררים.
  •  מלבד זאת יש להבטיח שבמסעדה יהיה לחץ שלילי ביחס לבניין ובמטבח המסעדה יהיה לחץ שלילי ביחס לאזורים שסמוכים אליו. אם לא נקפיד על כך התוצאה תהיה התפשטות של ריחות לא נעימים בסביבה.
  •  כאשר מדובר בעמדה של בישול יש חשיבות גם לציוד שאמור לשאוב ולסנן את האוויר בסביבה. מערכות שאמורות לסנן את האוויר בסביבה שבה מכינים את האוכל צריכות להיות בעלות 5 דרגות סינון כאשר אחת הדרגות היא סינון של פחם פעיל.
 

תכנון מערכות מיזוג אוויר למסעדות

כאשר מתכננים מערכות מיזוג אוויר למסעדות יש חשיבות רבה גם לתכנון של נקודות הפליטה. הריח שעולה לפעמים כתוצאה מהכנת אוכל יכול להיות לא נעים ובחלק מהמקרים גם להוות מטרד של ממש. תכנון לא נכון של נקודות הפליטה במערכות מיזוג אוויר למסעדות יכול להוביל את הריח הלא נעים חזרה לתוך החלל שבו יושבים הסועדים במקום לפנות אותו הרחק מהאזור. לכן גם לא מומלץ להציב את הנקודות שמיועדות לפליטה קרוב לכניסה של המסעדה או הבניין. נקודות הפליטה של המסעדה צריכות להיות נפרדות גם מנקודות הפליטה של הבניין שבו המסעדה נמצאת, הן מבחינת המיקום שלהן והן מבחינת אספקת האוויר.

 
חזרה לרשימת המאמרים בנושא ציוד ואספקה למסעדות
האם המאמר עזר לך?