כתבות בנושא מזון וציוד לבעלי חיים - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

לא מה שחשבתם: מדריך לבחירת מזון כלבים

בעלי כלבים משליכים מהחוויות ומתפיסות העולם הקולינריות שלהם על כלבים: הם מקפידים לתת להם שאריות מהארוחה, ולשנות מדי פעם את סוג המזון שלהם - כל מה שאסור לעשות. אז איזה מזון מתאים לכלב, כזה שיגרום לו להיות פעלתן, בריא ומלא שמחת חיים?

בכתבה זו:
תשאירו את העצם בצלחת: כל מה שאסור לתת לכלב | סופרמרקט של כלבים: כיצד לבחור מזון איכותי | שגרה זה טוב: תפריט קבוע

יש הטוענים כי גידול כלב מזכיר במעט גידול ילד. נכון, כלב עצמאי יותר מילד קטן: אין צורך לקום אליו בלילות, להחליף לו חיתול או להרגיע אותו בזמן שהוא בוכה. אבל הקיום של השניים מותנה באספקת מזון סדירה מצד ההורה/בעלים. כמו אצל בני אדם, כך גם אצל כלבים - סוג המזון משפיע על התפקוד והבריאות שלהם.

כיום, יותר מבעבר, מזון הכלבים הפך לעשיר ומגוון. לא מספיק להשאיר בצלחת דוגלי או בונזו, יחד עם קערת מים, ולשכוח מהאוכל לחלוטין. כשם שאנשים לא מסוגלים לאכול מזון מסוים בגלל רגישויות, אלרגיות או מחלה, כך לבעלי חיים בכלל ולכלבים בפרט יש בעיות בריאותיות ומערכות פיזיולוגיות שונות המחייבות היערכות קולינרית משל עצמה.

כיצד נוכל לדעת את סוג האוכל המתאים לגור שלנו? פשוט מאוד: הווטרינר עורך בדיקה מקיפה לכלב כדי לשלול רגישות, אלרגיה ובמידת הצורך - לקבוע את מאפייניו הגזעיים. בסיום הבדיקה תקבלו המלצה - איזה מזון להתאים לכלב שלכם.
ראוי לציין כי המזון הוא לא רק פונקציה של רגישות כזו או אחרת, אלא גם של גיל ומשקל. כך למשל, ישנם סוגי מזון מסוימים המיועדים לכלבים מבוגרים, וכאלה המתאימים לגורים ולכלבים צעירים יותר.

תשאירו את העצם בצלחת: כל מה שאסור לתת לכלב

חלק מהאסוציאציות התרבותיות הבולטות שלנו הוא מראה של כלב עליז עם עצם גדולה ומהבילה בפיו. הדימוי הבולט הזה מניע בעלים לתת לכלבם שאריות מהארוחה שלהם, כולל עצמות. אך לפני שעושים זאת חשוב מאוד לזכור: העצמות הללו לא בהכרח טובות לבריאות שלהם, ובמקרים רבים אף עלולות להזיק.

אמנם הכלב אינו חיה בררנית, ולרוב יאכל כמעט מכל הבא ליד, אבל עצמות קטנות או שבירות עלולות לפצוע את פיו או קיבתו, ואפילו לגרום לסתימת מעיים. בהחלט לא נעים. אבל לא רק זאת, גם מזון תעשייתי מעובד ומתובל עלול להזיק לכלבים, לכן התפיסות המיושנות חייבות להשתנות: כלב הוא לא מסנן או גרוע מזה - פח אשפה. בהקשר זה, הכרחי לדעת כי בצל ושוקולד מזיקים לו יותר מכל מזון אחר. לראות כלב לועס אותם בהנאה יכול להיות מחזה די משעשע, אבל מאכלים אלה הם לא פחות מרעל עבורו.

לפיכך, חנכו את הכלב, ואולי גם את עצמכם, כי הארוחה שלכם היא הארוחה שלכם, וגם אם אפו ירחרח סביב השולחן ללא הרף ולשונו תזיל ריר - אל תתפתו להשליך לעברו איזו מנחה. מזון המיועד לכלבים הוא מזון שמכיל את כל התוספים הנחוצים לו, ומורכב ממינון נכון של חלבונים, ויטמינים, מינרלים, פחמימות ושומנים.

סופרמרקט של כלבים: כיצד לבחור מזון איכותי

לעתים, ביקור בחנות לבעלי חיים יכול להיות מבלבל לא פחות מביקור בסופרמרקט רחב מימדים. ניתן למצוא בה עולם מורכב ועשיר של כל סוגי המזון הקיימים; מזון לכלבים בוגרים, מזון לגורים, מזון יבש, מזון רטוב, מזון עם ויטמינים, מזון עם חלבונים לבניית שריר, מזון דיאטטי, מעדני בשר ואפילו חטיפים.

המחירים אינם אחידים, וקל מאוד להתפתות לקנות את המזון הזול ביותר. אך כמאמר המשפט הידוע: מה שזול עולה ביוקר. דווקא בתחום המזון לכלבים ניתן לנסח משוואה פשוטה ונכונה ברוב המקרים: ככל שהמזון יקר יותר, כך המרכיבים התזונתיים שלו עשירים יותר. נכון, לא תמיד המוצר היקר ביותר הוא האיכותי ביותר. עליכם לשים לב למרכיבי המזון שמופיעים לרוב על האריזה או לשאול את המוכר בחנות החיות  מה מכיל המוצר.  

הבדיקה בכללותה מאוד פשוטה; לפני הכל, יש להסתכל על התווית, שמבשרת לכם האם המזון מיועד לגורים, לכלבים עם בעיות בריאותיות, לכלבים גדולים או קטנים וכיוצא בזה. סוגי מזון הנחשבים כ"פרמיום" (גם מידע מסוג זה נמצא על האריזה) נחשבים חד משמעית לאיכותיים ומזינים יותר. ואולי הדבר האחרון שרצוי לבדוק הוא שם החברה. אם החברה אינה מוכרת ואין שום פרטים מזהים עליה על האריזה - זה אמור להדליק נורה אדומה. (באמצעות שימוש במערכת סינונים מתוחכמת תוכלו למצוא רשימה ממוקדת של ספקי מזון לבעלי חיים)

שגרה זה טוב: תפריט קבוע

קיימים שני סוגי מזונות לכלבים: מזון יבש ומזון רטוב. אף שמזון יבש זול יותר, הוא מורכב מערכים תזונתיים רבים יותר - סיבות מספיק טובות מדוע להעדיף אותו על פני מזון רטוב, שמכיל 70 אחוז מים. אמנם, המזון הרטוב טעים יותר לכלב, אך רצוי לתת לו אותו בעיקר בעת מחלה, ולנסות לעורר את התיאבון שלו כחלק מתהליך ההחלמה.
לסיום, חשוב לדעת: הכלב, ידידו הטוב של האדם, ניחן במספר רב של תכונות אנושיות, אבל הרגלי האכילה שלו שונים משלנו; עליו לאכול כל יום אותו מזון. שינויים בהרגלי צריכת המזון יכולים בהחלט לעשות לו רע. הקיבה שלו אינה אלסטית כמו שלנו, ועלולה לגרום לו (ובמקרה הזה, גם לכם) לבעיות רבות. אז שיהיה בתאבון.



>> בואו להתעדכן במחירון מזון וציוד לבע"ח.
>> יש לכם שאלות? בואו להתעדכן בפורום מזון וציוד לבעלי חיים



scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist