אריזות לתעשיות המזון

אריזה של חומרים ומוצרים בתעשיית המזון, נועדה כדי לשמור על טריות המזון ולהאריך את חיי המדף שלו. יש חומרים ומוצרים שניתן לארוז ולשמור בקירור, ומנגד ישנם מוצרים וחומרים יבשים, שצריך לשמור בקופסאות אריזה אטומות, בכדי שלא יבואו במגע עם לחות ויתקלקלו.
כניסה לרשימת ספקים ובעלי מקצוע בסיווג חומרי אריזה, מוצרי אריזה

אריזות לתעשיות המזון

אריזה של חומרים ומוצרים בתעשיית המזון, נועדה כדי לשמור על טריות המזון ולהאריך את חיי המדף שלו. יש חומרים ומוצרים שניתן לארוז ולשמור בקירור, ומנגד ישנם מוצרים וחומרים יבשים, שצריך לשמור בקופסאות אריזה אטומות, בכדי שלא יבואו במגע עם לחות ויתקלקלו.

 

מזון יבש

שקיות אריזה העשויות בואקום, הן אריזה מצוינת לסוג של חומרים ומוצרים יבשים. מוצרים כמו קמח, סוכר, קפה ואפילו חומרים ומוצרים מיובשים, נשמרים בצורה הטובה ביותר בסוג זה של שקיות אריזה. חברות מזון רבות, שמות דגש רב על טכנולוגיות אריזה למיניהן, שכן חומרים ומוצרים הנשמרים בתנאים לא מתאימים, מתקלקלים, דבר העשוי לגרום לנזק בריאותי, תדמיתי שיווקי וכלכלי.

 

מזון קפוא

חברות שונות של אריזות מזון, משתמשות באריזות ובמגשים מפוליסטירן מוקצף, לצורך אריזה של חומרים ומוצרים קפואים וטריים. אריזות אלה, עמידות בטמפרטורות נמוכות עד 40 מעלות, וכך שומרות על טריות המוצרים לאורך זמן רב. אריזה של בשר, ירקות ופירות טריים הנשמרים קפואים נפוצה מאוד באמצעים אלה.

 

מזון חם ומחומם

כיום ניתן לארוז גם מזון חם ולשמור על חומו. לרוב, חומרים ומוצרים שבושלו או חוממו, נשמרים בתוך אריזות פלסטיק או אלומיניום. סוג אריזה זה, נועד לשמור על חום המוצרים ועל טריות המזון לזמן ממושך.

 

אריזה וטכנולוגיה מתקדמת

בחמישים השנים האחרונות, חלה התקדמות עצומה בכל הקשור לשמירת הטריות של חומרים ומוצרים שונים הקשורים בתעשיית המזון. שינוי זה בא לידי ביטוי בייצור אריזות שונות המתאימות למוצרים שונים. במרוצת השנים, אנשים החלו לעבוד במשרות מלאות ותובעניות, מה שגרם לכך, שהילדים שהגיעו מבית הספר בשעות הצהריים, נאלצו לחמם מזון קפוא או להסתפק במזון מהיר. אולם ההתפתחות הטכנולוגית של כל הקשור לתחום האריזה, פתחה אפשרות, שהמזון הטרי יחכה על השולחן באריזה שומרת טריות וכך יוכלו הילדים ליהנות מאוכל טרי. כיום, ניתן לחמם כמעט כל סוג של מזון בתנור או במיקרוגל, ותוך דקות מתקבלת ארוחה טרייה ובריאה. כל זאת הודות להתפתחות טכנולוגיות האריזה.

 

אריזה ומזון בריא

כיום, מפעלי אריזה של מזון, נחשבים למפעלי היי טק של ממש, בעלי טכנולוגיה מתקדמת מאוד. במפעלי אריזת מזון, קיימות מכונות של אריזות מזון ללא מגע יד אדם. ההקפדה היא לטובת כולם, וכל יום נוצרות טכנולוגיות חדישות יותר ויותר לשימור ואריזה של מוצרי מזון נוספים. הטרנד של חזרה למזון בריאות לא עומד בסתירה לטכנולוגיות המתקדמות של אריזת המזון. להפך, אריזה של חומרים ומוצרים של מזון בשיטות הנכונות, מאפשרת לו להישמר טרי לאורך זמן, ועל ידי כך קיימת אפשרות להימנע מצריכה מוגברת של מזון מהיר.
רשימה מפורטת של מומחים בתחום תוכלו למצוא במערכת סינונים מתוחכמת לאיתור מומחים לחומרי אריזה.

 

>>בואו להתעדכן במחירון חומרי אריזה ומוצרי אריזה.

 
חזרה לרשימת המאמרים בנושא חומרי אריזה, מוצרי אריזה
האם המאמר עזר לך?