כתבות בנושא קבלני בניין - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

בחירת קבלן בניין

קבלן בניין הוא האחראי על כל הקשור להוצאה לפועל של עבודת הבנייה. ישנם תחומים שונים שבהם קבלני בניין פועלים: אחריות של ניהול הבניין בכל הקשור למבנים, עבודות הקשורות לתשתית של מבנים אלו ואחרים ועוד. קבלן בניין יכול להיות חלק מחברת בנייה או עצמאי.

בכתבה זו:
בחירת קבלן בניין | חשיבות הבחירה | קבלן מורשה | בחירת קבלן בנייה- מידע | בחירת קבלן בנייה- סגירה

בחירת קבלן בניין

קבלן בניין הוא האחראי על כל הקשור להוצאה לפועל של עבודת הבנייה. ישנם תחומים שונים שבהם קבלני בניין פועלים: אחריות של ניהול הבניין בכל הקשור למבנים, עבודות הקשורות לתשתית של מבנים אלו ואחרים ועוד. קבלן בניין יכול להיות חלק מחברת בנייה או עצמאי.

חשיבות הבחירה

בחירת קבלן בנייה יכולה להיראות כפעולה פשוטה. על פניו, כל שצריך הוא להיכנס לאתר אינטרנט המאגד אנשי מקצוע מתחום הבנייה, ולבחור בקבלן בנייה הנמצא במיקום הגיאוגרפי הנוח לכם. בפועל, בחירת קבלן חייבת להיות זהירה ולא אקראית.

קבלן מורשה

השלב הראשון בתהליך בחירת קבלן הבנייה הוא שלב הבדיקה. עברו על רשימת הקבלנים שהחברים המליצו ושמצאתם באתרי מידע שונים ובדקו שקבלנים אלו הם אכן קבלנים מורשים. דהיינו, האם מדובר בקבלן רשום המתאים לביצוע העבודות ההנדסיות אשר להן אתם זקוקים. הדרך הכי מהימנה לבדוק זאת היא על ידי בירור ברשם הקבלנים. כיום, אין צורך לבזבז את הזמן ולכתת את רגליכם עד רשם הקבלנים, ניתן לגלוש באינטרנט לאתר של משרד הבינוי והשיכון, לבחור בקטגוריית רשם הקבלנים, לבחור בפנקס הקבלנים ולבדוק זאת בעצמכם. אם קבלן בנייה זה או אחר אינו מופיע ברשימה, ותרו על שירותיו.

בחירת קבלן בנייה- מידע

שלב בירור המידע על הקבלן והעבודות שהוא ביצע הוא שלב קריטי, שכן על בסיס המידע שתקבלו על הקבלן, תחליטו אם אתם מעוניינים לשכור את שירותיו או שאתם מעדיפים לוותר עליו ולבחון קבלן בנייה אחר. בררו עם הקבלן:

  • היכן הוא למד- וודאו כי מדובר במוסד רשמי וחוקי.
  • המלצות- בקשו מהקבלן לשוחח עם לקוחות שלו בחמש השנים האחרונות.
  • תיק עבודות- בקשו מהקבלן להציג בפניכם את תיק עבודות שלו.
  • יכולת פיננסית- חשוב מאוד לברר מהי היכולת הפיננסית של אותו קבלן, זאת בכדי שתהליך הבנייה לא ייעצר עקב בעיות פיננסיות של חברת הקבלן.

בחירת קבלן בנייה- סגירה

לאחר שביצעתם את שני השלבים הראשונים, הגיע הזמן לבחור בקבלן הנכון ולחתום איתו על חוזה. קיימות שתי שיטות מוכרות:

  • השיטה העצמית- אתם אלו שבוחרים את בעלי המקצוע השונים שישתתפו בבניית ביתכם, ואתם אלו שתצטרכו לתאם בין בעלי המקצוע. היתרון בשיטה זו, שהיא חוסכת הרבה מאוד כסף, אך חסרונה הוא, שאתם תצטרכו להקדיש הרבה מאוד מזמנכם לתיאום בין בעלי המקצוע.
  • שיטת המפתח- כאן מדובר על השיטה המוכרת והמקובלת ביותר. אתם שוכרים את שירותיו של קבלן בנייה והוא זה שאחראי על הכול. החיסרון הוא, ששיטה זו תעלה לכם יותר כסף מהקודמת, אך היתרון המרכזי הוא שתחסכו זמן רב וכאב ראש.

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist