כתבות בנושא פרגולות - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

סוגי פרגולות להצללה - פרגולה מאסיבית או הייטקיסטית וקלה

פרגולה היא שילוב מנצח של יופי ושל שימושיות. היא מחברת בין הפנים והחוץ, ומאפשרת ליהנות מישיבה בגינה או בחצר, תוך שמירה על סביבה נעימה ומוצלת. הפרגולה עשויה להיות סככת עץ מעוצבת להפליא, או פרגולת אלומיניום קלילה ומעודנת. כיצד בוחרים את הפרגולה המתאימה ביותר לצורכיכם ולסביבת ביתכם? כל השיקולים, בכתבה שלפניכם.

בכתבה זו:
חומר הגלם בבסיס הפרגולה | כל האפשרויות בתכנון פרגולה | פרגולה זה עניין של מיקום | דגשים לבחירה נכונה של פרגולה
פרגולות אינן דבר חדש, ויש עדויות לשימוש בהן עוד ברומא העתיקה, אלא שכמו אינספור דברים אחרים, גם הפרגולות עברו תמורות משמעותיות במהלך השנים: הן איבדו מכוחן עם הזמן, אך לאחר מכן חזרו לאופנה בצעדי ענק. כיום, המדובר הוא באחד מפתרונות ההצללה  או התיחום המקובלים ביותר בישראל, וכזה שמשלב בתוכו היבט מעשי ואסתטי כאחד. 
 
אין גינה מושלמת ללא פרגולה, ואין חצר נעימה מבלי שתהיה בה סככה יפהפייה להצללה ולקירוי, אך בבחירת הפרגולה המתאימה חשוב לבחון את כל ההיבטים, רגע לפני קבלת ההחלטה. 

חומר הגלם בבסיס הפרגולה

ההבחנה העיקרית שנהוג לעשות ביחס לפרגולות, נוגעת לחומר הגלם העיקרי שממנו הן עשויות. החומר המזוהה ביותר עם פרגולות הוא עץ, ובעיקר עץ אורן או עץ אלון פיני. לא קשה למצוא לכך גורמים, שעה שהעץ משתלב בצורה טבעית בכל גינה או חצר, ומעניק את התחושה הרגועה, או אפילו ה"כפרית",ש לה בוודאי מצפים בישיבה מחוץ לבית. העץ נחשב לזמין במיוחד, פשוט להתאמה לצרכים ספציפיים ומגיע במחיר אטרקטיבי ביחס לשאר האפשרויות. מרחיקי הלכת, שמעדיפים פרגולה מאסיבית ובולטת יותר, יכולים להעדיף פרגולה מעץ גושני (קורות עץ מלא שכל אחת מהן עשויה מגוש אחד טבעי) שמחירה גבוה יותר, פרגולה מעץ טיק (עץ שמנוני ויוקרתי מהמזרח הרחוק) או לחילופין פרגולה שעשויה מעץ רב-שכבתי.
 
סוגיית התחזוקה של העץ מקבלת את מלוא תשומת הלב בקרב לא מעט אנשים. מרבית החברות מקפידות אמנם להשתמש אך ורק בעץ שעבר תהליך של חיטוי בוואקום, או אימפרגנציה - מה שמרחיק ממנו מזיקים ומקטין במידה מסוימת את השפעת פגעי מזג האוויר - אך עם זאת, קשה למנוע לחלוטין את השפעותיו של מזג אוויר קיצוני, ויש צורך בתחזוקה שוטפת של הפרגולה הכוללת שימון וצביעה מדי כמה שנים. פרגולה מעץ עלולה להיות בעייתית לתחזוקה גם עבור אלה שמעוניינים לעשות מנגל בחצר - ובינינו, כמעט כל ישראלי עונה על ההגדרה הזו - וזאת מכיוון שנזקי השמן, כשהמנגל מונח בסמוך לפרגולה, מביאים לכתמים בעץ, שקשה מאד להסיר לאחר מכן.
 
הסוג הנפוץ השני של פרגולה, שנמצא בשנים האחרונות במגמת עלייה משמעותית, מכניס לתמונה את האלומיניום. פרגולות אלה ניתן לצבוע בכל גוון אפשרי, ומעצם ייצורן ממתכת הן מעניקות מראה מודרני, או אפילו "הייטקיסטי", הרבה יותר. מצד שני, צביעה בגוון עץ, כפי שמתבקש יותר מפעם אחת, תיצור את המראה הכפרי שהוזכר מעלה. מבחינת תחזוקה, פרגולות אלומיניום נחשבות לנוחות פי כמה מאשר פרגולות עץ, וזאת בזכות תכונה עיקרית של חומר זה: הוא אינו מושפע כהוא זה מתנאי מזג האוויר. גם חלודה, בדגמים האיכותיים של הפרגולות, יוצאת מחוץ למשוואה. מנגד, החיסרון העיקרי כאן הוא המחיר הגבוה ביחס לפרגולות עץ. 
 
יש להזכיר כי פרגולות חשמליות, הנפוצות מאוד כיום גם כן, יהיה עשויות מאלומיניום, או לכל הפחות מסוגים אחרים של מתכת. הן מאפשרות שליטה מלאה על הפרגולה, בעיקר בכל הנוגע לפתיחה או לסגירה של קורות הכיסוי. מילת המפתח כאן, כמובן, היא גמישות שמאפשרת התאמה להצללה הנדרשת בכל רגע נתון.
 
בשנים האחרונות החלו להיות מוצעות פרגולות מחומרים אחרים, דוגמת אבן או זכוכית. לכל אחת יתרונות וחסרונות משלה: פרגולת אבן, למשל, עשויה להפוך לחלק אינטגרלי מהמבנה,  אך נחשבת למגושמת באופן יחסי. פרגולת זכוכית היא יוקרתית במיוחד, ומאפשרת חשיפה מלאה לנוף בחצר, אך היא גם יקרה, ואינה חסינה מפני שברים. על כל פנים, המשקל היחסי של פרגולות אלה בשוק מצומצם מאד ביחס לעץ או אלומיניום.

כל האפשרויות בתכנון פרגולה

פעם, כל הפרגולות היו בעלות צורה סטנדרטית של ריבוע. הדבר כלל בתוכו היבט מעשי, אך גם הביא להיעדר גיוון. אלא שבעיצוב, כמו בעיצוב, יודעים כי לא ניתן לקפוא על השמרים. וכך, עם הזמן החלו להיכנס צורות מגוונות של פרגולות, שנועדו למלא את החזון העיצובי של כל בית, ולהתאים למשתנים אחרים בחלל החיצוני שלו. מלבד הצורות המרובעות, אפשר לבחור כיום גם בצורה עגולה, משולשת או אפילו אלכסונית. עדיין, הנתונים הסטטיסטיים מראים כי מרבית הישראלים בוחרים באופצייה הריבועית.
 
ברירה אחרת היא בין פרגולה פתוחה, לבין פרגולה סגורה, מה שמשפיע כמובן על אופן ההצללה. יש גם פתרונות ביניים דוגמת בחירה בפרגולה שאינה כוללת תקרה קבועה, ורכישת כיסוי פלסטי, כיסוי במבוק או כיסוי עץ עבורה. הבחנה מרכזית נוספת היא בין פרגולה עומדת על קורות הנטועים באדמה, לבין פרגולה תלויה המחוברת לבית באמצעות אלמנט מברזל, ללא עמודים תומכים. חשוב לציין שפרגולה תלויה נחשבת ליוקרתית יותר, אך התקנתה מורכבת פי כמה, וחייבת להיעשות באמצעות מהנדס מוסמך.
 
גם הקווים הישרים של הפרגולה הוחלפו עם הזמן באפשרויות יצירתיות מעט יותר. הפרגולה כיום בהחלט יכולה להיות מאופיינת בקימורים, בפרזולים או בצורת קשתות  - הדבר משפיע לא רק על המראה, אלא גם על כמות ההצללה ועל אופן ההצללה. אפשרות מעניינת היא להוסיף לפרגולה עיטורים מיוחדים דוגמת מנורות, צמחייה, וילונות, ויטראז'ים וכיוצא בזה, מה שבוודאי משפר את המראה. ואגב, את הפרגולה אפשר להתאים מראש לסגנון עיצוב מסוים: למשל, סגנון סיני מינימליסטי, או סגנון אירופאי אצילי. 

פרגולה זה עניין של מיקום

עם כל הכבוד ליתרונות האסתטיים של הפרגולה, אין לשכוח שהם בטלים בשישים אם אינה מבצעת את תפקידה העיקרי נאמנה, כלומר, אינה מספקת הצללה ראויה. על מנת שהדבר יקרה, חשוב לתת את הדעת לא רק על סוג הפרגולה או צורתה, אלא גם על מיקומה המדויק בשטח. יש להשקיע מחשבה בכמה משתנים, ובעיקר בגודל השטח שיש להצל ובכמויות האור והצל המגיעות אליו.
 
זו גם הסיבה שתכנון פרגולה חייב להיות מוקפד, ולרוב תוכלו לקבל ייעוץ מקיף מבעל המקצוע או מטעם החברה שמספקת ומתקינה את הפרגולה. הייעוץ יכלול המלצות לא רק על הפרגולה המתאימה ביותר לצרכים, אלא גם על המיקום האידיאלי שלה בהתאם למאפיינים שהוזכרו.

דגשים לבחירה נכונה של פרגולה

החלטתם לרכוש פרגולה? התמקדתם בסוג או בסגנון ספציפי? כעת הגיע הזמן להיכנס לעובי הקורה, תרתי משמע, ולראות כיצד עושים זאת הלכה למעשה. הגם שתוכלו למצוא ברחבי האינטרנט מדריכים מפורטים המסבירים כיצד להתקין פרגולה באופן עצמאי, אנחנו ממליצים שלא לקחת סיכונים, ולהשאיר את העבודה לחברות המתמחות בכך. זאת עקב מורכבות המשימה, פרק הזמן הארוך הנדרש לביצועה בידי מי שאינו מקצועי ובעיקר בהתחשב בעובדה שהתקנת פרגולה שאינה עומדת בתקני בטיחות היא בבחינת סכנה של ממש. לראיה, כמה קווי יסוד שחייבים להקפיד עליהם בעת ההתקנה, דוגמת נעיצת בסיס הפרגולה באדמה באופן הראוי, הוספת מותחנים שיחזיקו את הפרגולה וכן הלאה. בנוסף על כך, בכל אחד מהמקרים ההתקנה צריכה להתבצע באופן שונה על פי מאפיינים ייחודיים. טביעת עין של בעל מקצוע תבחין בכך, מדריך אינטרנטי כללי בוודאי שלא.
 
החברה הנבחרת לבצע את המשימה חייבת למלא אף היא מספר תנאים מרכזיים שישפיעו על בטיחות העבודה שהיא מספקת. בעיקרו של דבר, מדובר כאן על אישורי הבטיחות דוגמת תעודת עבודה בגובה, שצריכים להחזיק בה כל עובדי החברה. גם החומרים שמהם עשויה הפרגולה צריכים להיות בעלי תו תקן ישראלי.
 
פרגולה אמורה לשרת אתכם שנים על גבי שנים, והיא תעשה זאת רק כאשר חברה מקצועית תהיה אחראית להתקנתה. כדי ללמוד על כך, אפשר לבחון את המוניטין של החברה, ואפילו לבקר בבתים של לקוחות שהחברה שירתה נאמנה לפני מספר שנים. אם מצבה של הפרגולה רעוע, ייתכן כי משהו השתבש שם בתהליך, או לחילופין שנבחרו חומרי גלם שאינם איכותיים דים.

>> לאיתור חברות לבניית פרגולות בכל הארץ.
>> בואו להתעדכן במחירון פרגולות.

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist