כתבות בנושא מערכות קולנוע ביתי, ציוד ואביזרים - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

קולנוע ביתי מדריך - להרגיש בקולנוע בלי לצאת מהבית

חוויית הקולנוע הממכרת רבים כל כך, כנראה תישאר אתנו עוד שנים ארוכות, ולא תמהר לעבור מן העולם, אולם האהבה לקולנוע הביאה לידי כך שבאמצעות מערכת קולנוע ביתי מקצועית ואיכותית, אפשר לשחזר בצורה קרובה למקור את החוויה, וליהנות ממנה לא פחות. כדי להרגיש כמו בקולנוע, ולנצל את יתרונות הנוחות הביתית, חשוב להכיר את רכיבי המערכת ואת הפרמטרים שקובעים את איכותה.

בכתבה זו:
רסיבר (מכונה בטעות גם מגבר) | רמקולים | 'ספק התוכן' | המסך | איך לבחור?

אחד התענוגות המרכזיים שהביאה אתה הקדמה הטכנולוגית, הוא היתרון שבביצוע תהליכים, פעולות ומשימות מהבית, לעתים גם מבלי לקום מהכיסא. מה שבעבר היה מצריך  מאתנו הליכה ארוכה, נסיעה, שיחות טלפון ארוכות ואף המתנה בלתי נגמרת, הפך לעניין  פשוט וקל, בלחיצת כפתור. כך נכון לגבי הזמנת פנקסי צ'קים, העברת מסמכים מאדם לאדם,  קניית מצרכים מהסופר ועוד-ועוד.

אחד השדרוגים המשמעותיים בכל הנוגע לתחום הבילוי הוא הבאת הקולנוע הביתה. אם בעבר, צפייה בסרטי קולנוע הייתה נחלתו של המרחב הציבורי בלבד, הרי שכיום, בעזרת המכשור המתאים והודות לעבודה שהמחירים כבר אינם בשמיים, יכול כל אדם להקים בביתו שלו אולם קולנוע ראוי לשמו, וליהנות מסרט באורך מלא, באיכות קול מושלמת ובאיכות צפייה שאין כמותה. כדי שתבינו בדיוק במה מדובר, הכנו עבור מי שרוצה קולנוע ביתי מדריך שיסביר לו כיצד הדברים עובדים. שימו לב - זה הולך להיות עמוס בפרטים.

רסיבר (מכונה בטעות גם מגבר)

הרסיבר הוא ליבת המערכת. זוהי היחידה אשר מקשרת בין כל היחידות של מערכת הקולנוע הביתי. שימו לב: אם אתם מתכוונים לרסיבר עבור מערכות קולנוע ביתי, ציינו זאת במפורש,  משום שלעתים אנשים מתבלבלים בינם לבין מגברים. בבסיס, מדובר כמעט באותו מכשיר  (המגבר בדרך כלל לא כולל טיונר לרדיו, וזהו ההבדל הגדול ביותר) אך בכל מקרה, אם  תבקשו את היחידה המתאימה לקולנוע ביתי, תקבלו את המוצר שאתם מחפשים.
הרסיבר הוא זה שמעביר את הסאונד לרמקולים, ודואג שהתוצאה תתקבל באיכות גבוהה;  הוא זה השולט בוויזואליה, ואם יש בכך צורך, מתקן ומשפר אותה; הוא זה שיוצר את הקשר  בין הסטרימר (אם יש כזה) לבין שאר היחידות הדיגיטליות; הוא זה שיכול לקיים את הקשר  בין היחידות דרך רשת האינטרנט הביתית והוא אחראי על עוד אינספור פעולות חשובות שבלעדיהן מערכת קולנוע ביתי לא תהיה כזו.
כאשר אתם רוכשים רסיבר, חפשו כזה שמתאים לצורכיכם: ודאו שהוא תומך במספר  הרמקולים שיש ברשותכם ובייעודם (גם לזה נגיע מיד); שימו לב שיש בו חיבורי רשת מתאימים; ודאו היטב שהוא כולל כבל HDMI, על אף שכיום קשה למצוא רסיבר ללא יציאה כזו ואל תשכחו לבדוק אם הוא תומך בכל הפורמטים המתאימים לקובצי הווידאו שלכם. (רסיבר סטריאו)

רמקולים

כל מומחה קולנוע ביתי מדריך את לקוחותיו, לעתים כבר בשלב הראשון, על הרמקולים. מדוע? משום שלחוויית הסאונד יש כאן את התפקיד החשוב ביותר, שהרי אם הקול לא יישמע כמו בקולנוע, כל המטרה תפוספס.
בגדול, מערכת רמקולים בסיסית תגיע בפורמט 5.1 - חמישה רמקולים רגילים ועוד סאבוופר אחד (הרמקול האחראי על הבס והקולות הנמוכים). רק לשם השוואה, במערכות הסטריאו הישנות יש סט רמקולים של 2.1. אם כן, חשוב להחליט מראש על כמות הרמקולים הרצויה,  על אף שבהמשך אפשר להוסיף רמקולים חדשים. אם אינכם רוצים להעמיס כבלים וחוטים  למערכת הקיימת, תוכלו תמיד לרכוש רמקולים אלחוטיים.
לגבי זהות הרמקולים, לא צריך 'לשבור את הראש' יתר על המידה. מומלץ לרכוש שני רמקולים קדמיים שיוצבו באלכסון מכם, בשני צדי המסך, כאשר הטוויטר נמצא בנקודה גבוהה יחסית (אזור ראשו של אדם בוגר כאשר הוא יושב). בנוסף אליהם, מומלץ למקם שני רמקולים בצדדים, ועוד אחד לפחות מאחורי הראש. את הסאבוופר כדאי לשים במקום נמוך אך יציב (רצפה רגילה תעזור) כדי למנוע רעידות והרגשה של דיסטורשן. (בעלי מקצוע בתחום הרמקולים)

'ספק התוכן'

ובמילים פשוטות יותר - האמצעי שעל גבו נמצא קובץ האודיו או הווידאו שתרצו לשדר על גבי מערכת הקולנוע הביתית. כיום, מספר האמצעים בלתי נגמר: תוכלו להשתמש בנגן DVD או בלו ריי, במחשב האישי, ב-USB, בדיסק קשיח נייד, בסטרימר ובכל דבר אחר שיכול לאחסן  את הקבצים שלכם ולשדר אל המסך.
כאן אין העדפה ברורה, אם כי שידור מאמצעי יציב יחסית (מחשב, הארד דיסק חיצוני, DVD או בלו ריי) יהיה מומלץ יותר, משום שהוא פשוט מהיר יותר בדרך כלל. מערכת אודיו וקולנוע ביתי לא תהיה מושלמת אם הכול לא 'יזרום' כמו שצריך.

המסך

אחרון חביב הוא כמובן המסך, שכל התקנת קולנוע ביתי צריכה להתחשב גם בו כמובן. לא מומלץ להתקין מערכות קולנוע ביתי אם אין לכם טלוויזיה 'מהסוג החדש', כלומר - מסך שטוח אשר כולל גם יציאת HDMI כמובן, ואם אפשר גם USB ואפילו יציאת רשת.
גודל המסך תלוי כמובן בגודל החדר ובמרחק שלכם ממנו, כאשר המפתח הוא פחות או יותר מטר לכל 10 אינצ'ים. כלומר: אם יש לכם מסך של 50 אינץ', מומלץ לשבת במרחק של חמישה מטרים (ואולי קצת יותר) ממנו. כך תזכו לתמונה הטובה ביותר, מבלי להרגיש שאתם יושבים קרוב מדי למסך.
שאלת השאלות של היום היא: האם לבחור בטכנולוגיית התלת ממד למערכת הקולנוע שלכם? מרבית המומחים, וכמעט כל מי שנחשב בענייני קולנוע ביתי מדריך מוסמך, יגיד שעוד מוקדם מדי, בעיקר משום שהטכנולוגיה בחיתוליה, ומשום שאין מספיק מכשירים, ערוצים ותכנים שתומכים בטכנולוגיה זו. לכן כיום, רוב הסיכויים שלא תשתמשו בתלת ממד  מספיק כדי להצדיק את הרכישה.

איך לבחור?

חשוב לזכור שלפניכם עומדת דילמה לא פשוטה: יש כיום עשרות ואולי גם מאות סוגים של מערכות קולנוע ביתיות שרק מחכות שתרכשו אותן. המחירים שונים, הנתונים שונים והתוצאה הסופית גם היא עשויה להשתנות.
 
לכן, הדבר הטוב ביותר הוא לבצע סקר שוק ולהשוות מחירים, נתונים ויכולות של כל מערכת,  אחרי שכמובן החלטתם מראש מה פחות או יותר מתאים לכם, ואילו נתונים אתם מחפשים. כך, תמצאו את המערכת הטובה והמתאימה לכם ביותר.
צפייה נעימה! 


 

אנשים שחיפשו מערכות קולנוע ביתי, ציוד ואביזרים חיפשו גם

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist