כתבות בנושא תיווך - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

כך תבחרו מתווך דירות שימצא לכם את הדירה שחיפשתם

דירת החלומות, בית מהמם, דירת סטודנטים או דירה זמנית; לשכור או לקנות, לעכשיו או לתמיד - איתור דירה שמתאימה לצורכיכם ושעונה על ציפיותיכם היא מלאכה שראוי שתיעשה בידי מתווך. בטח כשמדובר ברכישת דירה ולא רק בשכירות. כמו חייט מומחה, כך גם מתווך הבקיא באזור, יידע לתפור עבורכם בדיוק את העסקה המתאימה לכם ככפפה ליד. אתם תגדירו את המחיר ואת הדרישות, והוא יספק את האפשרויות. השאלה הקשה היא איזה מתווך יתאים לכם, ואיך בדיוק תמצאו אותו?

בכתבה זו:
למה צריך שירותי תיווך? | איך מאתרים מתווך דירות? | אמצעי זהירות בעת קבלת שירותי תיווך | כמה זה עולה לנו?

לפני שנבין איך מומלץ לאתר מתווך דירות מיומן, מקצועי וכזה שבאמת יעזור לכם להצליח בחיפושיכם אחרי הבית הנכסף, חשוב שנפנים למה בכלל יש צורך במתווך? למה בעצם לשלם למישהו לעשות את מה שאנחנו יכולים לעשות בעצמנו? הלוא  באינטרנט ובעיתונים מפורסמות מודעות לגבי דירות למכירה והשכרה. אז מה יותר פשוט מלחייג, לברר ולגשת לראות?

למה צריך שירותי תיווך?

1. כי אנחנו לא יכולים לעשות את זה בעצמנו: נכון שכל אחד יכול לגלוש באינטרנט, ולסמן מודעות בעיתונים היומיים,  אבל ממש לחפש דירה בשגרת ימינו הטרופה, בטח אם מדובר בקנייה (דירה שתיתקעו אתה כל החיים), זה כבר  סיפור אחר לגמרי. זה הרבה יותר מורכב ממה שאתם מדמיינים. זה דורש אנרגייה, זמן, סבלנות והרבה מאוד כוח  רצון. גם אם יש לכם את כל אלה בשפע, אחרי הדירה החמישית, אנחנו די בטוחים שתתייאשו.
2. כי שירותי תיווך חוסכים זמן. מישהו אחר מטפס, מצלם, מחפש, מברר, ואתם רק באים לימים מרוכזים שבהם תראו כמה נכסים ותחסכו זמן יקר.
3. כי שירותי תיווך חוסכים הרבה התרוצצויות, דלק, משאבים ואנרגייה, וגם את כל הפעמים שבהם תטפסו לשווא לכל מיני חורים שרחוקים מלהתאים למה שאתם מחפשים.
4. כי שירותי תיווך חוסכים גם כסף: אז נכון שהתשלום עבור שכר הטרחה למתווך הוא הוצאה נוספת, אבל זוהי בהחלט  עסקה משתלמת. זמן זה כסף, ואם אתם חוסכים זמן, אתם בהכרח חוסכים גם כסף. כמו-כן, פעמים רבות רק מתווך יבטיח לכם שתמצאו את הנכס שחיפשתם, מה שאומר עסקה משתלמת לטווח הארוך. ואחרי הכול, כשקונים נכס, או  כששוכרים דירה לטווח ארוך, הסכום שתשלמו למתווך הוא זניח. המחיר שתשלמו על עסקה גרועה, הזמן שתבזבזו והסיכון שתפספסו נכס ממש שווה בגלל שכר הטרחה של המתווך גבוהים כמעט מכל סכום שתידרשו לשלם כעמלת תיווך. 
5. כי למתווכים יש נכסים סופר שווים: רבים מהנכסים היותר טובים, של המוכרים ושל המשכירים ה"רציניים", הם  בבלעדיות של משרדי תיווך. לרבים מהנכסים שעשויים להתאים לכם כמו כפפה ליד, ייתכן שלא תהיה לכם גישה, אם תוותרו על שירותיו של המתווך האזורי. 
6. כי מתווכים יכולים למצוא עבורכם בדיוק את מה שאתם מחפשים: כשאתם מסתכלים במודעות על נכסים לקנייה או על  נכסים להשכרה, אתם מקבלים הבטחות מכל עבר - משופצת כחדשה, מוארת, מרווחת, גינה מטופחת. אחרי המודעה  השלישית, אתם למדים על בשרכם שהבטחות לחוד ומציאות לחוד. אפילו תמונות בימינו יכולות לשקר. אצל המתווך  תקבלו מידע מהימן, מקיף, ישיר וכן. אתם תסבירו לו מה אתם מחפשים, והוא יגיד לכם בדיוק מה יש. הוא לא יבזבז  את זמנכם בבניית ציפיות שיגרמו לכם להתאכזב. בעזרתו של מתווך, קל הרבה יותר למצוא את הנכס שיענה על מה שחשוב לכם. 
7. פעמים רבות נוכחותו של המתווך עוזרת גם בשלב המשא ומתן עם המוכרים והמשכירים. כשיש מתווך בתמונה,  ששואל ומברר, מגשר ומפשר, תומך ו"מחליק" בשבילכם אמירות רצויות, זה יכול מאוד לעזור להצלחת המו"מ  ולהצלחת העסקה. 

איך מאתרים מתווך דירות?

1. לפי אזור: לפני שתבחרו מתווך, החליטו היכן אתם רוצים לגור. חפשו בטווח זה משרדי תיווך. לרוב, מתווכים מתמחים באזורי מגורים מסוימים, ושולטים בכל "רזי הנדל"ן" באזור. 
2. לפי הניסיון: חשוב מאוד למצוא מתווך בעל ניסיון רב בתיווך עסקאות נדל"ן. חפשו מתווך שעונה על הצרכים שלכם,  ואל תתביישו לברר אתו עד כמה הוא קולע לדרישותיכם. בררו כמה עסקאות מכר וכמה עסקאות שכירות סגר במשך  כמה שנות עבודה; כמה לקוחות מרוצים נהנו משירותיו (אפשר גם לקחת טלפונים של כמה מהם); כמה נכסים יש לו  להציע אשר עונים על דרישותיכם וכדומה.
3. לפי העכבר: כמובן שאי אפשר למצוא משהו בימינו בלי העכבר ובלי צג המחשב. היכנסו לאינטרנט וחפשו שם מתווכים מתאימים. עיינו בהמלצות גולשים, והתרשמו מההיצע של שירותי התיווך באזורים הרלוונטיים לכם. 
4. לפי המסורת הישנה: אין כמו פה לאוזן. שאלו חברים, שכנים, מכרים ובני משפחה. המלצות על מתווך טוב הן נכס חשוב בפני עצמו. 
5. לפי האינטואיציה: בדקו עם עצמכם אם המתווך הזה עושה עליכם רושם טוב; אם הוא מצטייר כאדם אמין ואם אתם  מרגישים מבפנים שאתם יכולים לסמוך עליו. אם הסקתם שכן, כנראה שזה האיש בשבילכם. וגם אז, זכרו לנקוט אמצעי זהירות ולפעול בחוכמה.

אמצעי זהירות בעת קבלת שירותי תיווך

לנהוג בזהירות? מה בדיוק זה אומר? זה אומר להיות מודעים, להגיע מוכנים, לבדוק מה שצריך, לא להסס לדרוש ולא להתבייש לשאול שאלות. אם תנקטו את צעדי הבטיחות הבאים, סביר שתצאו נשכרים ומרוצים משירותי התיווך שתרכשו:
1. אל תתביישו לשאול שאלות, לדרוש תשובות והכי חשוב לדרוש הצגתו של רישיון תיווך. בישראל, מי שיכול לעסוק בתיווך, הוא רק אדם שהוכשר לכך על ידי משרד המשפטים המעניק רישיונות תיווך. אם תרצו ללכת ממש על בטוח,  מלבד עיון ברישיון של המתווך, תוכלו גם לגלוש לאתר של משרד המשפטים. שם יש רשימה מעודכנת של המתווכים המורשים. 
2. בלעדיות: רבים מהמתווכים דורשים מכם לחתום על טופס בלעדיות. זה בסדר, רק שימו לב שתקופת הבלעדיות מוגבלת בזמן (בין שלושה חודשים לחצי שנה). ודאו כי אורכה מצוין בהסכם.
3. עיינו היטב בהסכם שירותי התיווך, וקראו גם את האותיות הקטנות. ודאו שהבנתם את משמעותו של כל סעיף וסעיף.
4. הציגו למתווך מה בדיוק אתם רוצים, ושאלו כל מה שרק אפשר לגבי הנכס. מתווך טוב ימצא נכס שתפור למידותיכם,  רק אם יידע במדויק מהן אותן המידות. זה כבר התפקיד שלכם. החליטו מראש מה חשוב לכם, על מה אתם מוכנים להתפשר ומה בבחינת ייהרג ובל יעבור. הציגו לו את כל הפרטים, ושאלו את כל השאלות - מתווך מחויב להציג לכם מידע כמה שיותר מקיף ואמין. החל מגודל הנכס, הרישוי שלו, מצב התשתיות (חשמל, אינסטלציה, איטום), היסטוריית הנכס (שיפוצים שעבר, שינויים במבנה, תוספות בנייה), אופי השכונה, בתי ספר ומוסדות קהילתיים, היסטוריית הנכס,  מצבו הפיזי ועוד. 
4. עם כל המעלות של המתווך המקצועי, אל תוותרו על בעלי מקצוע נוספים, שהם נחוצים לא פחות. בוודאי אם מדובר ברכישה של נכס מקרקעין. שמאי, או מהנדס בנייה, שיבחנו את מצב הנכס ויקבעו את ערכו; עורך דין שיפקח על ניהול המו"מ וינסח את חוזה המכר.  
5. אל תשלמו למתווך ולו אגורה מדמי התיווך עד אשר נחתם חוזה המכר או השכירות, ולא דקה לפני. 

כמה זה עולה לנו?

אחרי שהסקתם כי חייבים מתווך; אחרי שהבנתם איך לאתר מתווך איכותי ואחרי שהפנמתם ממה צריך להיזהר, נפנה מבטנו  לחלק מאוד חשוב בכל מה שקשור לשירותי תיווך - העלות. מתווכים גובים עמלה על שירותיהם. אצל רוב המתווכים מדובר בשני אחוזים, בעת רכישת נכס, שייגבו משני הצדדים (המוכר והקונה), ותשלום חודש אחד של שכירות בצירוף מע"מ, גם מצד  השוכר וגם מצד הקונה, בעת השכרת דירה. במקרים מסוימים אפשר להתמקח ולהתפשר על עמלה נמוכה יותר, אם ערך הנכס  מאוד גבוה, או לשלם עמלה גבוהה יותר בתנאי שהנכס יימכר במחיר גבוה ממחיר השוק וכדומה. 



scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist